שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט היז'יקי / פיליס גלזר


חומרים (4 מנות)
1 כוס אצת היז'יקי מבושלת (להכנה השתמשו ב1/2 כוס אצה יבשה, היא מתנפחת מאוד)
1/2 ראש חסה איסברג (חסה אמריקנית)
1/2 מלפפון חתוך לפרוסות אלכסוניות
1/2 כוס נבטי אלפלפה 
2 צנוניות פרוסות דק
1/4 כוס ארוגולה גרגיר נחלים או רשד
1/2 בצל אדום קטן, פרוס דק לטבעות
שמן שומשום 
חומץ אורז 
אופן ההכנה
שוטפים את ההיז'יקי ומשרים חמש דקות במים קרים. שמים בסיר עם מים, מכסים ומרתיחים15-20 דקות. מסננים (את המים אפשר לשמור לבישול ירקות או מרקים) וחותכים את האצה לחתיכות בגודל 5 סנטימטרים כל אחת. מסדרים את כל החומרים מלבד ההיז'יקי לפי קבוצות וצבעים בקערה שטוחה גדולה, ומסדרים במרכז הערימה את האצה. מגישים עם שמן שומשום וחומץ אורז, וכל סועד מרכיב לעצמו מנות קטנות של סלט לפי טעמו.


חזרה