שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

בראוניז דלי שומן / פיליס גלזר


חומרים (6 מנות)
2 חלבונים
1.5 כוסות סוכר דמררה (או 1/2 כוס סוכר חום מהודק ו-1/2 מסוג אחר)
1/2 כוס רסק תפוחים ללא סוכר
1 כפית תמצית וניל טבעי
1.5 כוסות קמח לבן אורגני או "קמח עוגיות"
1/2 כוס קקאו מסוג טוב
1/2 כפית מלח
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1 ביצה
1/4 כוס שוקולד צ'יפס גס (יש לקצוץ אחרי מדידת הכמות)
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. בקערת מערבל או בקערה גדולה טורפים את הביצים, עד שהן אווריריות, ומוסיפים רסק תפוחים, סוכר ותמצית וניל. מערבבים עד שהסוכר נעלם.
  3. מנפים את הקקאו (כדי להוציא גושים) ומערבבים עם הקמח, המלח והסודה. בוחשים לתוך תערובת הביצים ומערבבים קלות בלבד.
  4. יוצקים את הבלילה לתבנית בגודל 8X18 בערך, המרופדת בתחתיתה בנייר אפייה. משמנים או משתמשים בתרסיס שמן לדפנות. אופים 30 דקות. מוציאים ומצננים בתבנית על רשת. חותכים לריבועים.


חזרה