שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מנדלברוד / פיליס גלזר

המנדלברוד הן עוגיות יבשות בנוסח מזרח אירופי, מדובר בעוגיות יבשות שנהדרות לטבילה בכוס תה או קפה.


חומרים (6 מנות)
4 כוסות קמח לבן אורגני ( או קמח לבן לעוגיות, או חצי קמח לבן וחצי קמח מנופה)
1 כף אבקת אפייה
1 כפית מלח
4 ביצים
1 כוס סוכר טבעי
1 כף קינמון
1 כוס שמן חמניות ,לוז או קנולה
1/2 כוס סוכר טבעי
1 כף קינמון
3 כפות קקאו
1 כוס אגוזי פקאן או מלך קצוצים
1/2 כוס ריבת משמשים ללא תוספת סוכר
אופן ההכנה
  1. בקערה גדולה מנפים קמח, אבקת אפייה ומלח.
  2. בקערת מערבל חשמלי טורפים ביצים, מוסיפים בהדרגה סוכר, ואז טורפים פנימה שמן. בוחשים פנימה את הקמח בהדרגה, עד שנוצר בצק מוצק.
  3. כמו בביסקוטי, מחלקים את הבצק לחצי ומרדדים מחצית על משטח מקומח, עד לקבלת מלבן בעובי ½ סנטימטר. מערבבים סוכר, קינמון, קקאו ופקאנים ומפזרים מחצית על הבצק. מפזרים ½ כוס ריבה ב"נקודות" בחלק התחתון של המלבן (לרוחב). מגלגלים את הבצק בעדינות לגליל ארוך. שמים בתבנית מרופדת בנייר פרגמנט ומשומנת קלות. חוזרים על התהליך עם המחצית השנייה של הבצק ושמים בתבנית אחרת או לפחות במרחק חמישה סנטימטרים מהגליל הראשון.
  4. מחממים את התנור ל-190 מעלות צלזיוס ואופים 30-35 דקות, עד שהגלילים מזהיבים. מצננים וחותכים לפרוסות בעובי 1-2 סנטימטרים. את העוגיות אפשר לשמור בקופסה אטומה או להקפיא אם מתחשק.


חזרה