שלח להדפסה  
שונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מחמצי מנגו מהירים / רותי קינן


חומרים (6 מנות)
3 מנגו לא בשלים (כ-2 ק"ג)
1 כף מלח גס
1 כפית פלפל אדום חריף
1/3 כוס שמן (רצוי שמן שומשום קל, כמו "עץ הזית")
1 כף גרגרי חרדל
מיץ מ-1 ליים או מ1/2 לימון
אופן ההכנה
  1. שוטפים היטב את המנגו ומנגבים את הקליפה ביסודיות. חותכים כל פרי לרבעים או לקוביות גדולות ביחד עם הקליפה ומניחים בקערה.
  2. מוסיפים את המלח והפלפל ומערבבים היטב.
  3. מחממים את השמן במחבת רחבה על להבה גבוהה ומטגנים בו את גרגרי החרדל מספר שניות. מוסיפים את המנגו, מנמיכים את הלהבה ומטגנים תוך בחישה תכופה עד שמתרכך מעט, כ-5 דקות.
  4. מסירים מהלהבה ומצננים בטמפרטורת החדר. כשהמנגו פושר יוצקים עליו את מיץ הליים או הלימון. מגישים מיד.


חזרה