|
|
|
|
מחמצי מנגו מהירים
/ רותי קינן
|
חומרים (6 מנות)
|
3 מנגו לא בשלים (כ-2 ק"ג) |
1 כף מלח גס |
1 כפית פלפל אדום חריף |
1/3 כוס שמן (רצוי שמן שומשום קל, כמו "עץ הזית") |
1 כף גרגרי חרדל |
מיץ מ-1 ליים או מ1/2 לימון |
אופן ההכנה |
- שוטפים היטב את המנגו ומנגבים את הקליפה ביסודיות. חותכים כל פרי לרבעים או לקוביות גדולות ביחד עם הקליפה ומניחים בקערה.
- מוסיפים את המלח והפלפל ומערבבים היטב.
- מחממים את השמן במחבת רחבה על להבה גבוהה ומטגנים בו את גרגרי החרדל מספר שניות. מוסיפים את המנגו, מנמיכים את הלהבה ומטגנים תוך בחישה תכופה עד שמתרכך מעט, כ-5 דקות.
- מסירים מהלהבה ומצננים בטמפרטורת החדר. כשהמנגו פושר יוצקים עליו את מיץ הליים או הלימון. מגישים מיד.
| חזרה | | |