|
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
מלבי קלסי
/ רותי קינן
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים (6 מנות)
|
1 ליטר חלב (או מים או 1/2 חלב 1/2 מים) |
1/2 כוס סוכר |
5 כפות גדושות עמילן תירס (קורנפלור) |
כמה טיפות תמצית ורדים או תמצית פריחת הדרים |
להגשה: |
פיסטוקים כתושים |
קוקוס טחון |
מעט קינמון או סירופ פטל, או סירופ אחר (ראו מתכון מימין) |
שקדים כתושים |
אופן ההכנה |
- מרתיחים את החלב עם הסוכר. בוללים את העמילן בחצי כוס מים ומוסיפים תוך כדי בחישה לחלב הרותח.
- מסירים מהאש, מוסיפים את תמצית מי הוורדים או מי פריחת ההדרים. מעבירים לקעריות אישיות ומצננים. לפני ההגשה זורים על הרפרפת אחת מהתוספות (או יותר) לפי הטעם.
הערה: תמציות ורדים או פריחת הדרים נמכרות בבקבוקונים קטנים בחנויות תבלינים ומשתמשים בהן בקמצנות - 3-4 טיפות מספיקות לכמות גדולה של נוזלים. מי ורדים או פריחת הדרים נמכרים בבקבוקים בחנויות טבע ובחלק מהמרכולים ומהם דרושה כמות של כף לפחות למתכון לעיל.
גיוונים: במקום מי ורדים, אפשר להוסיף לתערובת המבושלת מעט הל טחון. למלבי זהוב, מוסיפים לחלב מעט זעפרן מהול בכפית מים. שומרי משקל מוזמנים להחליף את הסוכר בתחליף דיאטטי.
| חזרה | | |