שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מלבי קלסי / רותי קינן


חומרים (6 מנות)
1 ליטר חלב (או מים או 1/2 חלב 1/2 מים)
1/2 כוס סוכר
5 כפות גדושות עמילן תירס (קורנפלור)
כמה טיפות תמצית ורדים או תמצית פריחת הדרים
להגשה:
פיסטוקים כתושים
קוקוס טחון
מעט קינמון או סירופ פטל, או סירופ אחר (ראו מתכון מימין)
שקדים כתושים
אופן ההכנה
  1. מרתיחים את החלב עם הסוכר. בוללים את העמילן בחצי כוס מים ומוסיפים תוך כדי בחישה לחלב הרותח.
  2. מסירים מהאש, מוסיפים את תמצית מי הוורדים או מי פריחת ההדרים. מעבירים לקעריות אישיות ומצננים. לפני ההגשה זורים על הרפרפת אחת מהתוספות (או יותר) לפי הטעם.

    הערה: תמציות ורדים או פריחת הדרים נמכרות בבקבוקונים קטנים בחנויות תבלינים ומשתמשים בהן בקמצנות - 3-4 טיפות מספיקות לכמות גדולה של נוזלים. מי ורדים או פריחת הדרים נמכרים בבקבוקים בחנויות טבע ובחלק מהמרכולים ומהם דרושה כמות של כף לפחות למתכון לעיל.

    גיוונים: במקום מי ורדים, אפשר להוסיף לתערובת המבושלת מעט הל טחון. למלבי זהוב, מוסיפים לחלב מעט זעפרן מהול בכפית מים. שומרי משקל מוזמנים להחליף את הסוכר בתחליף דיאטטי.


חזרה