|
|
|
|
שניצל עגל וינאי
/ רותי קינן
|
חומרים (6 מנות)
|
6 כתיתות עגל (כ-150 גרם כ"א) |
מלח ופלפל |
3 כפות קמח |
2 ביצים |
100 גרם פירורי לחם |
25 גרם מרגרינה |
4 כפות שמן |
להגשה: |
פלחי לימון |
אופן ההכנה |
- מייבשים היטב את הכתיתות בין מגבות נייר. זורים עליהן מעט מלח ופלפל משני הצדדים.
- מניחים את הקמח בצלחת שטוחה. טורפים את הביצים עם 2 כפות מים בקערה שטוחה אחרת. מניחים את פירורי הלחם בצלחת שלישית.
- טובלים כל כתיתה בקמח כך שתתכסה משני הצדדים ומנערים את העודף. טובלים בביצה ולאחר מכן בפירורי הלחם. מניחים את הכתיתות המצופות אחת על גבי השנייה.
- מחממים את השמן עם המרגרינה במחבת רחבה. מטגנים הכתיתות על להבה בינונית עד שהן מזהיבות היטב משני הצדדים. מגישים חם, עם פלח לימון.
גיוונים בינלאומיים:
השניצל הבסיסי ממש מבקש אלתורים, כיד הדמיון הטובה עליכם. אם המקור משעמם לכם בחך, נסו לגוון:
- לתוספת מהמזרח הרחוק: הוסיפו מעט רוטב סויה לתערובת הביצים במקום מים, והחליפו חלק מפירורי הלחם ב- 2 כפות שומשום.
- למגע צרפתי: הוסיפו כפית חרדל דיז'ון לביצה הטרופה.
- לגוון ים תיכוני: הוסיפו לפירורי הלחם כף גדושה של תערובת עשבי תיבול איטלקית או פרובנסאלית ומעט פתיתי שום יבש.
- לניחוח הונגרי: תבלו את תערובת הפירורים בכף פפריקה מתוקה וקורט פפריקה חריפה.
- לנוסח ספרדי או לטיני: נסו להוסיף כמה טיפות טבסקו לתערובת הביצים, וכף כוסברה קצוצה (רצוי יבשה) לפירורי הלחם.
- לטעם מזרח תיכוני: הוסיפו לפירורי הלחם כף נענע ופטרוזיליה מיובשות.
- לארומה מזרחית: תבלו את הקמח בקורט קינמון, כמון וכוסברה טחונים.
- לטעמים פיקנטיים: אפשר לבזוק על הכתיתות לפני הציפוי (במקום מלח ופלפל או בתוספת להם) את תערובת התיבול החביבה עליכם: חוואייג' למרק, בהרט, תערובת לעוף או לקציצות.
- לקבלת ציפוי עבה ופריך: ותרו על הקמח וטבלו את הכתיתה פעמיים בפירורי הלחם, לפני הטבילה בביצים הטרופות ואחריה.
| חזרה | | |