שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פשטידת פלפלים הפוכה / אבי הסנר


חומרים
6-8 פלפלים בצבעים שונים, קלויים וקלופים. פרוסים לרצועות גדולות ככל האפשר
גבינה צהובה
לרוטב בשמל:
75 גרם חמאה חתוכה לקוביות
3-4 כפות קמח
1 כוס חלב
2 ביצים
150 גרם גבינת קשקבל (אופציונלי)
גבינה צפתית מפוררת (בין 1/2-3/4 חבילה)
קצת מלח (שימו לב, הגבינות מלוחות)
פלפל שחור
אגוז מוסקט מגורד
כלים:
תבנית פיירקס
נייר פרגמנט
אופן ההכנה
  1. מכינים את הבשמל: ממיסים את החמאה בסיר קטן, מוסיפים את הקמח - בכל פעם כף אחת ומערבבים בכף עץ. מוסיפים את החלב בהדרגה, עד לקבלת תערובת סמיכה (כמו דייסה), ומורידים מהאש.
  2. מוסיפים את הביצים, בכל פעם ביצה אחת, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את שאר המרכיבים.
  3. מחממים את התנור לחום בינוני.
  4. מצפים את תחתית תבנית הפיירקס ושולייה בנייר פרגמנט.
  5. פורסים את הפלפלים הקלויים עם הצד החיצוני כלפי מטה. הפלפלים צריכים לכסות את תחתית ושולי התבנית. על שכבת הפלפלים מניחים שכבה אחת של פרוסות גבינה צהובה ויוצקים מעל את רוטב הבשמל.
  6. אופים בתנור כ-40 דקות, עד שהפשטידה מתייצבת. מוצאים ומקררים מעו ואז הופכים על צלחת הגשה.

    הצעת הגשה מומלצת: מסביב לפשטידה ההפוכה מניחים חצאי עגבניות שרי עם נגיעה של פסטו עליהן.



חזרה