שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

"אנשי לחם" מזנגביל / רותי קינן

ה"אנשים" עשויים מבצק הרידוד המסורתי המשמש להכנת עוגיות אלה באירופה.


חומרים (6 מנות)
2 כוסות קמח
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כפית זנגביל טחון
1/2 כפית קינמון
100 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר חום (או סוכר רגיל)
4 כפות דבש נוזלי
4 כפות מים
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל - 180 מעלות צלזיוס. מרפדים תבניות אפייה שטוחות בנייר אפייה.
  2. מניחים את הקמח בקערה. מוסיפים את אבקת הסודה, הזנגביל והקינמון, ומערבבים. מוסיפים את החמאה וכל יתר החומרים ומתחילים ללוש. לשים רק עד שנוצר כדור בצק אחיד.
  3. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח קלות לעלה בעובי 3 מ"מ. קורצים עוגיות לפי דוגמה מנייר או במקדים (חותכני עוגיות). מקשטים את העוגיות ומניחים אותן על התבניות. 
  4. אופים כ - 10 דקות. מצננים על רשת ומאחסנים בקופסה סגורה.


חזרה