"אנשי לחם" מזנגביל
/ רותי קינן
ה"אנשים" עשויים מבצק הרידוד המסורתי המשמש להכנת עוגיות אלה באירופה.
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים (6 מנות)
|
2 כוסות קמח |
1/2 כפית סודה לשתייה |
1 כפית זנגביל טחון |
1/2 כפית קינמון |
100 גרם חמאה |
1/2 כוס סוכר חום (או סוכר רגיל) |
4 כפות דבש נוזלי |
4 כפות מים |
אופן ההכנה |
- מחממים את התנור ל - 180 מעלות צלזיוס. מרפדים תבניות אפייה שטוחות בנייר אפייה.
- מניחים את הקמח בקערה. מוסיפים את אבקת הסודה, הזנגביל והקינמון, ומערבבים. מוסיפים את החמאה וכל יתר החומרים ומתחילים ללוש. לשים רק עד שנוצר כדור בצק אחיד.
- מחלקים את הבצק לארבעה חלקים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח קלות לעלה בעובי 3 מ"מ. קורצים עוגיות לפי דוגמה מנייר או במקדים (חותכני עוגיות). מקשטים את העוגיות ומניחים אותן על התבניות.
- אופים כ - 10 דקות. מצננים על רשת ומאחסנים בקופסה סגורה.
|
חזרה |