שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

חזה עוף באטריות / רותי קינן


חומרים (4 מנות)
1 חזה עוף שלם
למשרה:
מיץ מ-1 ליים (או לימון קטן)
2 שיני שום כתושות
3 כפות רוטב סויה כהה
1 כף שמן
1 כפית סוכר
לאטריות:
1 חבילה (300 גרם) אטריות ביצים (נודלס) בסגנון תאילנדי
3 כפות שמן
2 שיני שום כתושות
3 כפות רוטב סויה כהה
300 גרם ברוקולי תפרחות בלבד
200 גרם שעועית ירוקה חתוכה
100 גרם נבטי שעועית
2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
1 פלפל אדום חריף קצוץ דק
1 כפית סוכר
1 כוס מרק עוף או מים
קורנפלור מהול ב-1/4 כוס מים
אופן ההכנה
  1. חותכים את חזה העוף לרצועות דקות. מערבבים את חומרי המשרה ויוצקים על חזה העוף. שורים לשעה. מכינים את כל הירקות לבישול.
  2. מבשלים את הנודלס לפי ההוראות שעל האריזה ומנקזים את המים. מחממים 2 כפות מהשמן בווק או במחבת גדולה ומוסיפים את השום. מטגנים דקה ומוסיפים את האטריות ו-1 כף מרוטב הסויה. מטגנים תוך הקפצה 3-4 דקות או עד שהאטריות חמות מאוד. מעבירים לקערה גדולה (או לקעריות אישיות), מכסים ומעבירים לתנור לשמירה על החום.
  3. מוסיפים לווק את השמן שנותר ומקפיצים בו את הברוקולי, השעועית, הפלפלים והנבטים. מוציאים מהווק ומכניסים לתוכו את רצועות הבשר. מקפיצים עד שהן נעשות אטומות.
  4. מחזירים לווק את הירקות, מוסיפים את רוטב הסויה שנותר, המרק, הסוכר והקורנפלור המהול. מבשלים יחד עד שהתערובת מבעבעת והרוטב מסמיך. יוצקים על האטריות ומגישים מיד.





חזרה