שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קציפת תפוזים ופסיפלורה / רותי קינן

קינוח קל להכנה, לא משמין מאוד, וקוצר שבחים ואנחות.


חומרים (4 מנות)
2 ביצים
2 כפות עמילן תירס (קורנפלור)
2 כוסות מיץ תפוזים
4 פירות פסיפלורה
1/3 כוס סוכר
קליפה מגוררת מתפוז 1
1 כף ליקר תפוזים
לקישוט:
עלי נענע או לואיזה
אופן ההכנה
  1. מפרידים את הביצים ומערבבים את החלמונים עם עמילן התירס ו-1/2 כוס ממיץ התפוזים.
  2. מוציאים את הציפה מ-2 פירות פסיפלורה ומעבירים דרך מסננת (שומרים את היתר, עם הגרעינים, במקרר). מוסיפים למיץ התפוזים שנותר ומרתיחים. יוצקים לתוך המיץ הרותח את החלמונים ועמילן התירס תוך בחישה נמרצת, וממשיכים לבחוש ולבשל על להבה נמוכה עד שמסמיך. מסירים מהאש ומצננים.
  3. מקציפים את החלבונים לקצף רך, מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף נוקשה.
  4. כשתערובת התפוזים מתקררת (היא צריכה להיות בחום החדר לפחות ולא חמה יותר) מקפלים לתוכה את קצף החלבונים, הקליפה המגוררת והליקר. מעבירים לכוסות או צלוחיות ומצננים היטב עד להגשה.
  5. לפני ההגשה, יוצקים על כל מנה מפרי הפסיפלורה שנשמר ומקשטים בעלי נענע או לואיזה.





חזרה