שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

טרייפל מסורתי / רותי קינן

מבוסס על מתכון של דיליה סמית', ממלכות המטבח הבריטי. מעובד ומותאם למטבח הישראלי.


חומרים (6 מנות)
כ-100 גרם בישקוטים או שאריות של עוגת ספוג
2 כפות ריבת פטל
200 גרם פירות יער קפואים
1/3 כוס יין שרי (או יין מתוק אחר)
2 בננות קלופות וחתוכות
300 מ"ל רוטב וניל (ראה קישור מימין)
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לקצפת
2 כפות סוכר
אופן ההכנה
  1. בקערה גדולה מפוררים את הבישקו - טים או העוגה לחתיכות גדולות. מערבבים את הריבה עם היין ומוסיפים לקערה עם הפירות הקפואים. מערבבים הכל, כדי שהעוגה תספוג את הנוזלים. את השמנת עם הסוכר מוצקה.
  2. מרכיבים את הקינוח: מסדרים בתחתית כלי זכוכית גדול או כלים אישיים שכבת עוגת ספוג ופירות. זורים מעליה חתיכות בננה. יוצקים את הרוטב הקר ועורמים למעלה קצפת. מצננים היטב 3-4 שעות לפני ההגשה.

    גיוונים וטיפים:

    פירות היער הם המרכיב המסורתי, אבל כל תערובת של פירות, טריים או משומרים, תניב טרייפל משובח. לטרייפל אקזוטי - מנגו, אננס ופסיפלורה. להנאת הילדים - משמשים, אפרסקים ודובדבנים, או תותים ובננות.

    במקום יין מתוק אפשר להשתמש בליקר. אם מכינים לילדים, מחליפים אותו בסירופ (אפשר גם של קופסת שימורי פירות).

    במקום רוטב וניל (קסטרד) אמיתי אפשר בהחלט להשתמש בפודינג אינסטנט בטעם וניל או בכל טעם אחר.

    לקיצור דרך אמיתי - משתמשים במעדן חלב, "דני", "ג'ננה" ואחיהם, במקום ברוטב.

    להקצפה טובה ומהירה של שמנת טרייה, זכרו לצנן היטב (10 דקות במקפיא) את השמנת עצמה, המקצפים והקערה.



חזרה