שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

טיאן תפו"א, עגבניות ושום / רותי קינן


חומרים (6 מנות)
1 ק"ג תפוחי אדמה
1 בצל
3 שיני שום
100 גרם גבינת פרמזן
1/3 כוס שמן זית
2 כפיות תערובת עשבי פרובנס
מלח ופלפל
2 עגבניות גדולות
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות צלזיוס). קולפים את תפוחי-האדמה, חותכים לפרוסות דקות ומניחים בקערה עם מים קרים. קולפים את הבצלים ושיני השום וקוצצים דק. מגררים את הגבינה על מגררת.
  2. מנקזים את המים מתפוחי-האדמה ומייבשים אותם היטב על מגבות נייר. יוצקים מעט מהשמן לטיאן או לכלי חסין חום. מסדרים את פרוסות תפוחי-האדמה בשכבות, וביניהן זורים מעט מתערובת הבצל והשום, גבינה מגוררת, עשבי תיבול, מלח ופלפל. יוצקים מלמעלה את שארית השמן, מכסים בנייר אלומיניום ואופים שעה.
  3. בינתיים, חולטים את העגבניות, קולפים אותן, מוציאים את הגרעינים וחותכים לחתיכות קטנות.
  4. מוציאים את הטיאן מהתנור וזורים את העגבניות הקצוצות. מתבלים אותן במעט עשבי תיבול, מלח ופלפל ומטפטפים מעט שמן זית. מכסים וממשיכים לאפות 15 דקות נוספות. מסירים את נייר האלומיניום ואופים עוד 10 דקות עד שהמאפה נראה יבש. מגישים חם.



חזרה