שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק דובדבנים הונגרי / רותי קינן

זוהי גירסת הבלנדר.


חומרים (6 מנות)
500 גרם דובדבנים טריים (או 1 צנצנת של כ-700 גרם דובדבנים משומרים מגולענים)
1/2 כוס סוכר
1 כוס יין לבן
1/4 כוס מיץ לימון
2 גביעים שמנת חמוצה עשירה, או 3 גביעי קרם פרש
אופן ההכנה
  1. אם משתמשים בדובדבנים טריים מגלענים אותם, מניחים בסיר בינוני ומוסיפים את הסוכר. מוסיפים את היין ו-3 כוסות מים ומביאים לרתיחה. בוחשים עד שהסוכר נמס, מנמיכים מעט את הלהבה ומבשלים עד שהדובדבנים מתרככים, 15-10 דקות. מצננים מעט (אם משתמשים בדובדבנים משומרים אין צורך לבשל אותם. משתמשים ב-1/4 כוס סוכר בתוספת נוזלי השימורים במקום בחלק מהמים).
  2. מעבירים את המרק למעבד מזון או ממחה. מוסיפים את מיץ הלימון ומעבדים למחית חלקה. מעבירים דרך מסננת לתוך קערה. מוסיפים את השמנת, טועמים ומוסיפים עוד סוכר אם יש צורך. מכסים ומצננים לפחות 3 שעות לפני ההגשה.
  3. מוזגים את המרק לצלחות הגשה מצוננות או למגס (כלי מרכזי למרק) המונח על קוביות קרח. אפשר לקשט בשמנת.


חזרה