שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

אטריות ביצים עם רוקט ועגבניות שרי מיובשות / רותי קינן


חומרים (6 מנות)
1 חבילה (40 גרם) עגבניות שרי מיובשות
מלח
500 גרם (2 חבילות) אטריות ביצים רחבות
1 צרור עלי רוקט שטופים
1/3 כוס שמן זית
2 שיני שום כתושות
מעט פפריקה
קורט פלפל שחור
להגשה:
גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה
  1. יוצקים על העגבניות המיובשות מים רותחים ושורים אותן ל-10 דקות. מנקזים היטב את המים
  2. בסיר גדול מרתיחים כ-5 ליטרים מים עם 1 כף מלח. מוסיפים את האטריות ואת עלי הרוקט ומבשלים לפי ההוראות שעל האריזה. מסננים מהמים ושומרים את האטריות והרוקט במסננת מעל הסיר החם.
  3. מחממים את השמן במחבת רחבה ועמוקה. מוסיפים את השום הכתוש תוך בחישה, אבל לא נותנים לו להיחרך. מוסיפים מיד את העגבניות וממשיכים לטגן תוך בחישה עוד 3-2 דקות. מוסיפים מלח, פלפל ופפריקה מתוקה ובוחשים היטב.
  4. מוסיפים לסיר את הפסטה והרוקט, ומקפיצים אותם בעזרת מלקחיים או 2 כפות בתוך הרוטב, עד שהפסטה חמה מאד. מגישים מיד, בתוספת כמות נדיבה של פרמזן על כל מנה.

    הערה: עלי הרוקט נוטים להיצמד זה לזה וכדאי להפריד ביניהם בבחישה במהלך הבישול.





חזרה