שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלמון צלוי עם עדשים ורוטב לימון-כוסברה / פיליס גלזר

עוד מתכון עתיר משפרי זיכרון שאפשר להגיש למשפחה או לאירוח. את תערובת העדשים והירקות אפשר להכין מראש ולצלות את הסלמון רק לפני ההגשה.


חומרים (4 מנות)
2 כוסות מים
1 כוס עדשים ירוקות
1 גזר חתוך לארבע
1 עלה דפנה
מלח ים גס ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
4 פרוסות פילה סלמון (כ-500 גרם)
3 כפות מיץ לימון טרי
3 כפות מים
1/2 כוס עלי כוסברה מהודקים
2 כפות שמן זית כתית מעולה
1 שן שום פרוסה
2 כפות בצל ירוק קצוץ דק
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
  1. לעדשים: שוטפים את העדשים ושמים בסיר עם המים, גזר, עלה דפנה ו-1/4 כפית פלפל שחור. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, ומבשלים עד שהעדשים מוכנות (התהליך אורך כ-30-40 דקות).
  2. לסלמון: שוטפים את הסלמון ומייבשים על מגבת נייר. שמים בתבנית (לא אלומיניום, רצוי זכוכית) ומורחים מכל הצדדים בכף מיץ לימון, פלפל שחור ומלח גס. מכסים ומכניסים למקרר ומביאים לטמפרטורת החדר לפני הצלייה.
  3. לרוטב: בקערת מערבל חשמלי שמים את יתרת מיץ הלימון, מים, כוסברה, שמן ושם שום פרוסה, ומערבלים בפולסים קצרים לעיסה. אם משתמשים בבלנדר, רצוי לשים את השמן והשום בתחתית ומעליהם את עלי הכוסברה.
  4. מניחים את הרוטב בצד. מסננים את העדשים המוכנות ומוציאים את הגזר (שבינתיים העביר את ויטמיני ה-B למי הבישול) ואת עלה הדפנה. מערבבים את הרוטב והבצל הירוק עם העדשים החמות ומתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם (שומרים חם או מחממים לפני ההגשה).
  5. צולים את הדג: מחממים את התנור ל-230 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ומשמנים עם מעט שמן זית או תרסיס שמן. שמים את הסלמון בתבנית וצולים רק עד שצבע הדג משתנה משני הצדדים (או עוד לפי הטעם, אבל לא לייבש בבקשה!). מחלקים את העדשים החמות בין צלחות הגשה ומניחים למעלה את הדג. מקשטים בעירית קצוצה.


חזרה