שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

חבילות פילו ממולאות בבצל, פטריות וכוסמת / פיליס גלזר

נהדרות למסיבות או כמנה עיקרית ביווי מרק וסלט. אפשר להגיש על מצע עלי טימין (במיוחד העלים הלימוניים) עם יוגורט, זיתים שחורים, גבינת פטה, בצל ירוק ופרוסות צנון.


חומרים
להרכבה:
1/4 כוס שמן זית כתית
1/4 כוס חמאה מומסת
צנוברים או פיסטוקים קלויים לקישוט
למילוי הכוסמת:
1 כוס כוסמת
1 ביצה טרופה
2 כפות שמן זית כתית מעולה
1 כוס בצל קצוץ דק (1 בינוני גדול)
1 כוס פטריות טריות קצוצות גס
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
2 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה
  1. מפשירים את הפילו במקרר ומוציאים שעתיים לפני השימוש. מכינים את המילוי: משמנים קלות במחבת ומוסיפים את הכוסמת. קולים בבחישה מתמדת כ-2 דקות. מורידים את המחבת מהאש ומוסיפים את הביצה. מערבבים מהר כדי שכל גרגיר יהיה מכוסה בביצה. יוצקים פנימה מים רותחים, מכסים ומבשלים על אש קטנה 10-15 דקות או עד שהמים נספגים.
  2. בינתיים, מחממים 2 כפות שמן במחבת. מוסיפים בצל ומטגנים על אש בינונית עד שמזהיב. בוחשים פנימה פטריות וכף שמן נוספת, ומטגנים בבחישה עד שהפטריות מתרככות. מערבבים עם הכוסמת המוכנה.
  3. מחממים את התנור ל-180 מעלות. שמים את הפילו על קרש חיתוך וחותכים לאורך, דרך כל השכבות, פסים ברוחב כ-12 ס"מ. חותכים את הפסים לשניים, לרוחב, כדי לקבל מלבנים. מכסים את ערמת מרובעי הפילו וגם הפילו שנותר במגבת כדי שלא יתייבשו. מערבבים חמאה מומסת ושמן זית (כדאי להשתדל לעבוד בתנועות מהירות).
  4. מוציאים מלבן, מברישים בתערובת השמן חמאה ושמים כף כוסמת בתחתית, כ-2 ס"מ מהסוף. מקפלים את הצד התחתון מעל הכוסמת ומקפלים פנימה את הצדדים. מברישים שוב בשמן וחמאה ומקפלים מלמטה למעלה כדי ליצור חבילה. חוזרים על הפעולה עם יתר המלבנים. מניחים עם התפר למטה על דף אפייה מרופד בנייר פרגמנט ואופים 20 דקות או עד שהחבילות מוזהבות. מעבירים לצלחת ומקשטים בצנוברים או פיסטוקים קצוצים.





חזרה