|
|
|
|
לחם לחגים ושבתות בנוסח טריפולי
/ פיליס גלזר
|
חומרים
|
1 ק"ג קמח |
1 כף סולת |
1.5 כפיות מלח |
5 כפות שמן |
50 גרם שמרים |
1 כף סוכר |
2 כוסות מים פושרים |
2 ביצים |
שומשום לציפוי |
אופן ההכנה |
- מערבבים היטב קמח, סולת, מלח ושמן.
- ממיסים את השמרים עם הסוכר, כוס המים וביצה אחת.
- מוסיפים את הנוזלים לתערובת הקמח בהדרגה ולשים לבצק אחיד. מניחים לשעה.
- מחלקים את הבצק ל 6-8 חלקים ומעצבים מהם צורות.
- טורפים ביצה ומברישים היטב. מפזרים שומשום מלמעלה. מניחים לשעה נוספת.
- אופים בתנור מחומם 20-30 דקות.
| חזרה | | |