שלח להדפסה  
לחם ומאפים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

לחם לחגים ושבתות בנוסח טריפולי / פיליס גלזר


חומרים
1 ק"ג קמח
1 כף סולת
1.5 כפיות מלח
5 כפות שמן
50 גרם שמרים
1 כף סוכר
2 כוסות מים פושרים
2 ביצים
שומשום לציפוי
אופן ההכנה
  1. מערבבים היטב קמח, סולת, מלח ושמן.
  2. ממיסים את השמרים עם הסוכר, כוס המים וביצה אחת.
  3. מוסיפים את הנוזלים לתערובת הקמח בהדרגה ולשים לבצק אחיד. מניחים לשעה.
  4. מחלקים את הבצק ל 6-8 חלקים ומעצבים מהם צורות.
  5. טורפים ביצה ומברישים היטב. מפזרים שומשום מלמעלה. מניחים לשעה נוספת.
  6. אופים בתנור מחומם 20-30 דקות.


חזרה