שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מיני לבבות ריקוטה ברוטב דובדבנים חמוצים / פיליס גלזר


חומרים (14 מנות)
500 גרם גבינת ריקוטה (אורדה)
4 ביצים
6 כפות קמח (אפשר חצי קמח מלא מנופה)
2 כפות שמן אגוזי לוז בכבישה קרה
2 כפות סוכר או סוכר חום בהיר
1 כפית תמצית וניל טבעי
לרוטב:
2 כוסות דובדבנים חמוצים בסירופ
1 כף קורנפלור
1 כף מים
1 כף ליקר ליקר דובדבנים או קוניאק (לא הכרחי)
1/4 כוס סוכר או סוכר חום בהיר
לטיגון:
1/3 כוס שמן אגוזי לוז
אופן ההכנה
מכינים קודם את הרוטב: בסיר קטן, מחממים את הדובדבנים עם הסירופ וסוכר על אש בינונית. בכלי קטן, ממיסים קורנפלור ומים ויוצקים לסיר. מבשלים על אש בינונית, בבחישה מדי פעם, עד שהרוטב מתעבה. שומרים על אש קטנה.

ללביבות: במעבד-מזון או בממחה (בלנדר) מערבבים את כל החומרים ללביבה. מחממים מחבת כבדה ומשמנים בשמן אגוזי לוז. שמים 2 כפות בלילה בכל פעם כדי ליצור כל לביבה. מבשלים עד שרואים בועות למעלה, הופכים ומבשלים את הצד השני

חזרה