מרק עוף של אמא
/ פיליס גלזר
תמיד אני מתפוצצת כששואלים אותי איך אפשר לעשות מרק עוף טוב בלי להשתמש באבקת מרק. איך, אני שואלת את עצמי, אפשר בכלל לקחת דבר כל כך בריא וטוב כמו מרק עוף ולקלקל אותו עם אבקה?! להלן גרסה טבעית למרק העוף של אמא שלי. ההמלצה שלה היא לא לדלג על אף שלב, למרות שמדובר במתכון הדורש זמן הכנה רב יותר.
|
חומרים (6 מנות)
|
עוף גדול, מחולק ל-8 חתיכות |
1 בצל גדול |
4 גבעולי סלרי עם עלים |
1 ק"ג דלעת או דלורית (מומלץ מאוד) |
חופן קטן של פטרוזיליה |
חופן קטן של שמיר |
מלח ופלפל לפי הטעם |
אופן ההכנה |
- שוטפים את העוף במים קרים. מעבירים לקערה ויוצקים מים רותחים. מעמידים בצד 3-2 דקות. מסננים ובסכין חדה משפשפים את העור העוף כדי לסלק עודפי שומן ובשר קשה מאזור הרגליים. שוטפים שוב, מייבשים במגבת נייר ושמים על צלחת.
- בסיר גדול, מביאים לרתיחה 6-5 ליטר מים עם 2 כפיות מלח. מוספים את העוף ומביאים שוב לרתיחה על חום בינוני. בזמן זה, מסלקים חתיכות שומן וקצף. בוחשים מתחתית הסיר כדי לשחרר עוד שומן ומוציאים גם אותו. ממשיכים לסנן את המרק עד שהוא צלול לגמרי.
- מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את הבצל (עם הקליפה שטופה). חוצים את הירקות ומוסיפים. מביאים שוב לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומכסים חלקית. מבשלים שעה וחצי. שוטפים את עשבי התיבול ושמים במרק. מכסים ומבשלים עוד מספר דקות.
- מסננים את המרק ומסלקים את הכל חוץ מהעוף והגזר. מחממים את המרק לפי הצורך ומחממים את העוף והגזר בנפרד במיקרוגל או בתנור.
|
חזרה |