שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק עדשים אדומות מהיר / פיליס גלזר

העדשים משמשות מקור מצוין לחלבון ועדשים אדומות מכילות גם בטה קרוטן (כמו הגזר והדלעת במתכון הזה) שעוזר לחזק את המערכת החיסונית. והכורכום בו מתבלים את המרק נחשב לאנטיביוטיקה מצוינת מן הטבע.


חומרים (6 מנות)
1 כוס עדשים אדומות
4 כוסות מים
1 גזר בינוני חתוך גס
1 בצל בינוני, חתוך גס
2 כוסות דלעת או דלורית, חתוכה לקוביות
1.5 כפית כמון
1.5 כפית מלח
2 שיני שום כתושות
1.5 כפית כורכום
פטרוזיליה או כוסברה קצוצה לקישוט
אופן ההכנה
  1. בוררים היטב את העדשים ושוטפים. מערבים עם המים ומביאים לידי רתיחה.
  2. אם נוצר קצף, מורידים בכף.
  3. מנמיכים את האש מוסיפים את הירקות והתבלינים.
  4. מבשלים במשך 60-45 דקות או עד שהתערובת מסמיכה.
  5. מגישים עם לחם כפרי וגבינה.


חזרה