מרק גריסים עם פטריות שיטאקי ושמפיניון
/ פיליס גלזר
מרק דל שומן ועשיר בחלבון משלים. גריסים נחשבים למחזקים, במיוחד לקיבה, ופטריות שיטאקי נחשבות ליעילות למערכת החיסונית.
|
חומרים (10 מנות)
|
1 כוס גריסים |
1/2 כוס עדשים |
2 עלי דפנה |
6 פטריות שיטאקי |
2 כוסות מים רותחים |
4 גבעולי טימין טריים |
1.5 כפות מלח ים |
1/2 כפית פלפל |
10 כוסות מים נוספות |
1 כוס פטריות שמפיניון טריות |
3 גבעולי סלרי |
1 גזר מגורר |
1 כף שמן זית (לא הכרחי) |
אופן ההכנה |
- שוטפים את הגריסים. בוררים את העדשים. משרים את השיטקי ב-2 כוסות מים רותחים עד שהן רכות. מסננים, אך שומרים את המים. מסירים את גבעולי הפטריות.
- בסיר שמים גריסים, עדשים, עלי דפנה, מלח, פלפל, 2 גבעולי טימין ו-10 כוסות מים. מרתיחים, מכסים חלקית ומבשלים על להבה נמוכה 30 דקות.
- חותכים את פטריות השיטקי לרצועות ושמים בסיר ביחד עם פטריות השמפיניון, יתר הטימין והסלרי וממשיכים לבשל 30 דקות נוספות. מורידים מן האש, בוחשים פנימה גזר מגורר, מכסים ומעמידים בצד 5 דקות. מוציאים את עלי הדפנה והטימין. טועמים, מתקנים תיבול ומוסיפים את שמן הזית אם רוצים.
|
חזרה |