שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עדשים מתובלות / פיליס גלזר

אפשר להגיש חם כתוספת או כמצע לאורז (חלבון משלים) או להוסיף עלים וירקות ולהפוך לסלט.


חומרים (4 מנות)
250 גרם עדשים, רצוי אורגניות (1.5 כוסות)
2 כוסות מים
1/4 כפית גרגרי חרדל
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית כוסברה יבשה
1 עלה דפנה
1 כפית מלח
1 שן שום כתושה
1/4 כוס שמן זית
1 בצל קטן, פרוס או קצוץ
1 כפית סומק
אופן ההכנה
  1. שוטפים ובוררים את העדשים ושורים מכוסות במים ל - 30 דקות. מסננים ושמים בסיר עם 2 כוסות מים. מביאים לרתיחה, מכסים חלקית ומבשלים על להבה נמוכה כ-15 דקות. מוסיפים את החרדל, פלפל שחור, אבקת כוסברה, עלה דפנה ומלח, וממשיכים לבשל עד שהעדשים מוכנות אך עדיין קצת פריכות ולא מתפוררות. מוסיפים עוד מים רותחים במשך הבישול, אם המים מתאדים לגמרי.
  2. במחבת, מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שמזהיב. בוחשים פנימה את הסומק והפטרוזיליה או כוסברה טרייה ומוסיפים לעדשים. מגישים חם או מביאים לטמפרטורת החדר ומוסיפים עלי רוקט קצוצים, עגבניות קצוצות בלי גרעינים, ו/או בצל ירוק ואפילו צנון קצוץ.

    גיוון: אפשר גם להגיש כפירה מתובל – מבשלים את העדשים עד שהן רכות, מוציאים את עלה הדפנה ומרסקים בכף עץ. בוחשים פנימה בצל מטוגן וקצוץ ופטרוזיליה או כוסברה קצוצה.




חזרה