מאפין בריאות
/ פיליס גלזר
מאפין רב שימושי שאפשר להוסיף לו צימוקים, אוכמניות, תפוח עץ או פרי אחר קצוץ. מלא בוויטמינים ומתאים לארוחת בוקר וגם כתוספת או תחליף לארוחת עשר.
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים
|
1 ביצה טרופה |
1/3 כוס סוכר חום או דמררה |
1.25 כוסות חלב |
1/3 כוס חמאה מומסת |
1 כוס קמח לבן |
1/2 כפית מלח |
4 כפיות אבקת אפייה |
1 כוס נבט חיטה |
כלים: |
תבניות שקעים (בחנויות כלי בית) |
אופן ההכנה |
- מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס. בקערה אחת מערבבים ביצה, סוכר, חלב וחמאה.
- בקערה שנייה מנפים יחד קמח, מלח ואבקת אפייה ומוסיפים לתערובת הביצה. בוחשים פנימה את נבט החיטה.
- ממלאים תבנית שקעים משומנת או מרופדת במנג'טים עד לגובה כ-2/3 בכל שקע. אופים 20 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
גיוון: אפשר לערבב סוכר וקינמון ולפזר קצת על כל מאפין לפני האפייה.
|
חזרה |