שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מאפין בריאות / פיליס גלזר

מאפין רב שימושי שאפשר להוסיף לו צימוקים, אוכמניות, תפוח עץ או פרי אחר קצוץ. מלא בוויטמינים ומתאים לארוחת בוקר וגם כתוספת או תחליף לארוחת עשר.


חומרים
1 ביצה טרופה
1/3 כוס סוכר חום או דמררה
1.25 כוסות חלב
1/3 כוס חמאה מומסת
1 כוס קמח לבן
1/2 כפית מלח
4 כפיות אבקת אפייה
1 כוס נבט חיטה
כלים:
תבניות שקעים (בחנויות כלי בית)
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס. בקערה אחת מערבבים ביצה, סוכר, חלב וחמאה.
  2. בקערה שנייה מנפים יחד קמח, מלח ואבקת אפייה ומוסיפים לתערובת הביצה. בוחשים פנימה את נבט החיטה.
  3. ממלאים תבנית שקעים משומנת או מרופדת במנג'טים עד לגובה כ-2/3 בכל שקע. אופים 20 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.

    גיוון: אפשר לערבב סוכר וקינמון ולפזר קצת על כל מאפין לפני האפייה.

חזרה