שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט פירות הודי / פיליס גלזר


חומרים (8 מנות)
75 גרם משמשים מיובשים 
75 גרם אפרסקים מיובשים
50 גרם תאנים מיובשות  
50 גרם צימוקים צהובים
2 שקיות תה היביסקוס ושושנים
6 שיני  ציפורן 
6 זרעי הל 
לקישוט:1 כף פיסטוקים קצוצים
אופן ההכנה

שוטפים את כל הפירות והצימוקים ומסננים. פורסים את המשמשים ואפרסקים לרצועות דקות. מקצצים את התאנים. מערבבים את הפירות הקצוצים עם הצימוקים ושמים בקערה. יוצקים 3 כוסות מים רותחים על הפירות ומכניסים לקערה את שקיות התה, הציפורן וההל. מכסים ומשרים במקרר ל 24-48 שעות. בזמן זה, אם צריך, מוסיפים עוד מעט מים רותחים עד שהפירות מכוסים כולם.

לאחר הצינון, מחלקים ל 8 קעריות ומקשטים בפיסטוקים קלויים קצוצים.

טיפ: רוצים להעשיר את סלט הפירות? הוסיפו לו פירות מיובשים אקזוטיים, שניתן למצוא בחנויות תבלינים וחנויות טבע (רק שם תוכלו למצוא פירות מיובשים שלא הוחדרו אליהם צבעי מאכל). ההמלצה שלי: לכו על ליצ'י וקרמבולה מיובשים.


חזרה