שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קציצות טלה אפויות ברוטב טחינה / אורלי פלאי-ברונשטיין ואבי שטייניץ, מתוך הספר "ששת"

ההשראה למנה היא הסיניה, מאכל הדגל של המטבח הערבי. נסו להשיג כלי סיניה - מגש עגול, עמיד לחום, שבו גם מגישים את המנה. אם אין, מכינים בתבנית או בסיר שטוח חסין חום.


חומרים (6 מנות)
1 ק"ג בשר טלה טחון (עם קצת שומן)
2 בצלים קצוצים
3 שיני שום כתושות
1 צרור פטרוזיליה ו/או כוסברה קצוצה
1 כפית גדושה תערובת תבליני בהרט
2 כפות שמן זית
לרוטב טחינה:
1/2 כוס טחינה גולמית
מיץ מ-1/2 לימון
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1/2 כפית כמון
2-3 כפות צנוברים
להגשה:
נענע קצוצה
אופן ההכנה
  1. מכינים את הקציצות: מערבבים את הבשר עם בצל, שום, פטרוזיליה או כוסברה, בהראט ושמן זית. לשים היטב ומניחים למשך חצי שעה במקרר.
  2. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  3. לשים את הבשר שוב, ויוצרים קציצות גדולות ושטוחות. מסדרים במגש סיניה או בתבנית פיירקס, וצולים בתנור כ10- דקות.
  4. מכינים את הרוטב: בזמן שהקציצות בתנור, מערבבים טחינה עם כוס מים, לקבלת רוטב אחיד ודי דליל. מוסיפים מיץ לימון ומתבלים.
  5. יוצקים את הרוטב על הקציצות. מפזרים מעל צנוברים, וצולים 15-10 דקות, עד שהטחינה מסמיכה ומתייבשת על הקציצות. מפזרים נענע קצוצה ומגישים מיד.

    לפי אותה שיטה אפשר להכין גם סיניה ברוטב עגבניות: מחליפים את רוטב הטחינה ברוטב עגבניות מתובל. מוותרים על הצנוברים ומגישים עם פטרוזיליה קצוצה במקום נענע.
חזרה