קציצות טלה אפויות ברוטב טחינה
/ אורלי פלאי-ברונשטיין ואבי שטייניץ, מתוך הספר "ששת"
ההשראה למנה היא הסיניה, מאכל הדגל של המטבח הערבי. נסו להשיג כלי סיניה - מגש עגול, עמיד לחום, שבו גם מגישים את המנה. אם אין, מכינים בתבנית או בסיר שטוח חסין חום.
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים (6 מנות)
|
1 ק"ג בשר טלה טחון (עם קצת שומן) |
2 בצלים קצוצים |
3 שיני שום כתושות |
1 צרור פטרוזיליה ו/או כוסברה קצוצה |
1 כפית גדושה תערובת תבליני בהרט |
2 כפות שמן זית |
לרוטב טחינה: |
1/2 כוס טחינה גולמית |
מיץ מ-1/2 לימון |
מלח ופלפל שחור טחון טרי |
1/2 כפית כמון |
2-3 כפות צנוברים |
להגשה: |
נענע קצוצה |
אופן ההכנה |
- מכינים את הקציצות: מערבבים את הבשר עם בצל, שום, פטרוזיליה או כוסברה, בהראט ושמן זית. לשים היטב ומניחים למשך חצי שעה במקרר.
- מחממים תנור ל-220 מעלות.
- לשים את הבשר שוב, ויוצרים קציצות גדולות ושטוחות. מסדרים במגש סיניה או בתבנית פיירקס, וצולים בתנור כ10- דקות.
- מכינים את הרוטב: בזמן שהקציצות בתנור, מערבבים טחינה עם כוס מים, לקבלת רוטב אחיד ודי דליל. מוסיפים מיץ לימון ומתבלים.
- יוצקים את הרוטב על הקציצות. מפזרים מעל צנוברים, וצולים 15-10 דקות, עד שהטחינה מסמיכה ומתייבשת על הקציצות. מפזרים נענע קצוצה ומגישים מיד.
לפי אותה שיטה אפשר להכין גם סיניה ברוטב עגבניות: מחליפים את רוטב הטחינה ברוטב עגבניות מתובל. מוותרים על הצנוברים ומגישים עם פטרוזיליה קצוצה במקום נענע.
|
חזרה |