פלפלים ממולאים בסגנון בלקני
/ אורלי פלאי-ברונשטיין ואבי שטייניץ, מתוך הספר "ששת"
ההכנה קלה, המרכיבים פשוטים ובסיסיים, והתיבול עדין עד מינימלי. מאכל בלקני, שקסמו בפשטותו.
|
חומרים (4 מנות)
|
8-10 פלפלים ירוקים רצוי בהירים |
למלית: |
1 בצל קצוץ |
שמן לטיגון |
1 כוס אורז |
250 גרם בשר בקר טחון דק |
1 עגבניה מגוררת |
3 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים |
1 כפית פפריקה מתוקה |
מלח ופלפל שחור טחון טרי |
לרוטב: |
1 קופסה קטנה רסק עגבניות |
2 שיני שום כתושות |
מעט, מלח ופלפל שחור טחון טרי, סוכר |
אופן ההכנה |
- מסירים את הכובעים מהפלפלים. מסלקים את הקרומים והגרעינים.
- מכינים את המלית: מזהיבים בצל בשמן, מוסיפים אורז ומערבבים עד שהוא נעשה לבן. מוסיפים בשר ומטגנים כ-5 דקות, תוך כדי פירור הבשר במזלג. מוסיפים עגבנייה מגוררת, פטרוזיליה ותבלינים. מערבבים ומורידים מהאש.
- מכינים את הרוטב: מביאים לרתיחה רסק עגבניות עם כוס מים, שום ותבלינים בסיר רחב ונמוך.
- ממלאים ומבשלים: ממלאים את הפלפלים עד שלושה רבעים מנפחם (האורז מתנפח בבישול), ומסדרים אותם זה ליד זה בצפיפות בסיר עם הרוטב. מטפטפים מעט מהרוטב על המלית.
- מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כשעה עד שהאורז מוכן (אבל עדיין לא הופך עיסתי). מדי פעם כדאי לטפטף מעט רוטב, כדי שהמלית לא תתייבש.
גיוון: מתבלים את תערובת הבשר בכפית בהראט.
|
חזרה |