טארט שוקולד תפוז
/ מאירה קורנברג ("מתוקה"), מתוך "האוסף המתוק של על השולחן"
חומרים לתבנית בקוטר 26 ס"מ.
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים
|
לבצק: |
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר |
100 גרם אבקת סוכר |
1 ביצה |
250 גרם קמח |
קליפה מגוררת דק מ-1/2 תפוז |
למלית: |
300 גרם שוקולד מריר מומס |
250 גרם שמנת מתוקה |
קליפה מגוררת דק מ-1 תפוז |
2 ביצים |
כמה טיפות תמצית וניל אמיתית |
אופן ההכנה |
- מכינים את הבצק: במיקסר עם "גיטרה" מעבדים את החמאה עם אבקת הסוכר עד לקבלת משחה. מוסיפים את הביצה ומערבלים עד שמתקבל מירקם אחיד.
- מוסיפים קמח ומעבדים לקבלת בצק חלק. מוציאים מהקערה ומוסיפים את גרידת התפוז, בלישה ידנית. עוטפים בנילון נצמד, משטחים ומקררים כשעתיים.
- על משטח מקומח קלות מרדדים את הבצק ומרפדים תבנית טארט ומהדקים היטב. מחוררים את התחתית ומקפיאים למשך 1/2 שעה, או מניחים משקולת של קיטניות.
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- אופים חצי אפייה, עד לקבלת צבע זהוב יפה (אם משתמשים במשקולת מורידים ל-7 דקות אחרונות).
- מכינים את המלית: בסיר ממיסים שוקולד ושמנת עד לקבלת משחת שוקולד. מוסיפים את שאר החומרים וטורפים היטב.
- מורידים את חום התנור ל-150 מעלות צלזיוס.
- יוצקים את המלית לתוך הקלתית (אין צורך לקרר) ואופים כ-1/2 שעה. העוגה מוכנה כשהדפנות אפויות והמרכז יחסית רך. מוציאים מהתנור ומקררים לטמפרטורת החדר כשעה. מכניסים למקרר למשך שעה לפחות (אפשר גם ליום שלם).
|
חזרה |