שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

טארט שוקולד תפוז / מאירה קורנברג ("מתוקה"), מתוך "האוסף המתוק של על השולחן"

חומרים לתבנית בקוטר 26 ס"מ.


חומרים
לבצק:
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
100 גרם אבקת סוכר
1 ביצה
250 גרם קמח
קליפה מגוררת דק מ-1/2 תפוז
למלית:
300 גרם שוקולד מריר מומס
250 גרם שמנת מתוקה
קליפה מגוררת דק מ-1 תפוז
2 ביצים
כמה טיפות תמצית וניל אמיתית
אופן ההכנה
  1. מכינים את הבצק: במיקסר עם "גיטרה" מעבדים את החמאה עם אבקת הסוכר עד לקבלת משחה. מוסיפים את הביצה ומערבלים עד שמתקבל מירקם אחיד.
  2. מוסיפים קמח ומעבדים לקבלת בצק חלק. מוציאים מהקערה ומוסיפים את גרידת התפוז, בלישה ידנית. עוטפים בנילון נצמד, משטחים ומקררים כשעתיים.
  3. על משטח מקומח קלות מרדדים את הבצק ומרפדים תבנית טארט ומהדקים היטב. מחוררים את התחתית ומקפיאים למשך 1/2 שעה, או מניחים משקולת של קיטניות.
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  5. אופים חצי אפייה, עד לקבלת צבע זהוב יפה (אם משתמשים במשקולת מורידים ל-7 דקות אחרונות).
  6. מכינים את המלית: בסיר ממיסים שוקולד ושמנת עד לקבלת משחת שוקולד. מוסיפים את שאר החומרים וטורפים היטב.
  7. מורידים את חום התנור ל-150 מעלות צלזיוס.
  8. יוצקים את המלית לתוך הקלתית (אין צורך לקרר) ואופים כ-1/2 שעה. העוגה מוכנה כשהדפנות אפויות והמרכז יחסית רך. מוציאים מהתנור ומקררים לטמפרטורת החדר כשעה. מכניסים למקרר למשך שעה לפחות (אפשר גם ליום שלם).
חזרה