|
|
|
|
טארט לימון עם פטל
/ אורנה אגמון ואלה שיין ("אורנה ואלה"), מתוך "האוסף המתוק של על השולחן"
|
חומרים
|
תבנית לטארט בגודל 26 ס"מ |
לבצק: |
100 גרם חמאה רכה |
100 גרם אבקת סוכר |
1 ביצה |
200 גרם קמח |
1 ביצה טרופה למריחה |
למלית: |
150 גרם סוכר |
100 מ"ל מיץ לימון טרי |
3 ביצים |
400 מ"ל שמנת מתוקה |
גרידה מלימון אחד |
120 גרם פטל טרי או קפוא |
אופן ההכנה |
- מכינים את הבצק: מקציפים חמאה ואבקת סוכר, מוסיפים את הביצה ואחר כך את הקמח בשניים - שלושה מחזורים. מערבלים עד שמתקבל בצק פירורי.
- מוציאים ולשים מעט בידיים עד שמתקבל בצק אחיד, עוטפים בניילון ומקררים לפחות 24 שעות.
- מרדדים את הבצק הקר על תבנית טארט מתפרקת ומקררים לפחות חצי שעה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מניחים על הבצק נייר כסף או נייר אפייה וקטניות למשקולת אופים כ-20 דקות, מסירים את הנייר, זורקים את הקטניות ואופים עוד כ-15 דקות.
- מורחים את הבצק בביצה הטרופה ומחזירים לתנור לעוד דקה, מוציאים מהתנור ומורידים את החום ל140- מעלות.
- מכינים את המלית: בסיר מרתיחים את הסוכר עם מיץ הלימון עד שמתקבל סירופ.
- בקערה טורפים את הביצים ומוסיפים מעט מהסירופ. ממשיכים לטרוף ומוסיפים עוד סירופ באיטיות ובהדרגה, עד שמתקבלת תערובת פושרת. מוסיפים תוך כדי טריפה את יתרת הסירופ.
- מרתיחים את השמנת המתוקה ומוסיפים בזרם דק ותוך כדי ערבוב לתערובת הביצים. מעבירים דרך מסננת דקה ומוסיפים את גרידת הלימון.
- שופכים את התערובת על הקלתית ומפזרים למעלה את הפטל (הפטל ישקע בתערובת הנוזלית).
- אופים ב-140 מעלות כ-20 דקות. צריך להיזהר מאפיית יתר, אחרת המלית הופכת לחביתה. העוגה מוכנה כשהמלית יציבה אך רכה וצבעה צהוב בוהק. פני המלית לא אמורים להיות שחומים או תפוחים.
| חזרה | | |