קציצות דגים ברוטב חריימה
/ בני סיידא, מתוך הספר "קציצות"
קציצות דגים, המתבשלות ברוטב חריימה חריף ופיקנטי. מגישים עם הרבה לחם טרי.
|
חומרים (6 מנות)
|
1 ק"ג פילה דג טרי, ללא עצמות,טחון |
1 תפוח אדמה מגורר דק |
4 כפות פירורי לחם |
2 ביצים |
6 שיני שום כתושות |
1 כוס עלי כוסברה קצוצים דק |
1 כפית פפריקה מתוקה |
1 כפית כמון |
מלח ופלפל שחור טחון טרי |
שמן לטיגון |
לרוטב חריימה: |
1/4 כוס שמן |
6-8 שיני שום כתושות |
1 כף פפריקה מתוקה |
2 כפיות פפריקה חריפה |
1 כפית כמון |
1 כפית זרעי כוסברה טחונים |
2 כפות רסק עגבניות |
מיץ מלימון אחד |
אופן ההכנה |
- להכנת הקציצות: שמים בקערה את כל המרכיבים (פרט לשמן), ומערבבים לתערובת אחידה. שומרים במקרר שעה.
- צרים מהתערובת קציצות מאורכות ועבות. מחממים במחבת שמן לטיגון, ומטגנים את הקציצות עד שיזהיבו.
- להכנת הרוטב: מחממים בסיר בינוני נמוך את השמן, ומטגנים את השום דקה. מוסיפים את התבלינים, רסק העגבניות, מיץ לימון ו-11/2 כוסות מים, ומבשלים 5 דקות.
- מוסיפים את הקציצות, מכסים, ומבשלים יחד 15 דקות. מגישים, חם עם לחם טרי.
|
חזרה |