שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קציצות דגים ברוטב חריימה / בני סיידא, מתוך הספר "קציצות"

קציצות דגים, המתבשלות ברוטב חריימה חריף ופיקנטי. מגישים עם הרבה לחם טרי.


חומרים (6 מנות)
1 ק"ג פילה דג טרי, ללא עצמות,טחון
1 תפוח אדמה מגורר דק
4 כפות פירורי לחם
2 ביצים
6 שיני שום כתושות
1 כוס עלי כוסברה קצוצים דק
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כמון
מלח ופלפל שחור טחון טרי
שמן לטיגון
לרוטב חריימה:
1/4 כוס שמן
6-8 שיני שום כתושות
1 כף פפריקה מתוקה
2 כפיות פפריקה חריפה
1 כפית כמון
1 כפית זרעי כוסברה טחונים
2 כפות רסק עגבניות
מיץ מלימון אחד
אופן ההכנה
  1. להכנת הקציצות: שמים בקערה את כל המרכיבים (פרט לשמן), ומערבבים לתערובת אחידה. שומרים במקרר שעה.
  2. צרים מהתערובת קציצות מאורכות ועבות. מחממים במחבת שמן לטיגון, ומטגנים את הקציצות עד שיזהיבו.
  3. להכנת הרוטב: מחממים בסיר בינוני נמוך את השמן, ומטגנים את השום דקה. מוסיפים את התבלינים, רסק העגבניות, מיץ לימון ו-11/2 כוסות מים, ומבשלים 5 דקות.
  4. מוסיפים את הקציצות, מכסים, ומבשלים יחד 15 דקות. מגישים, חם עם לחם טרי.




חזרה