שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט פפאיה ועלים ירוקים בתחמיץ אגוזי לוז / פיליס גלזר

מאת השף גולן אלדג'ם מ"הילטון" ת"א.


חומרים (4 מנות)
3 ראשי חסה מסוגים שונים (מומלץ חסה מסולסלת וחסה משי)
עלים מ-4 גבעולי פטרוזיליה
עלים מ-4 גבעולי כוסברה
עלים מ-4 גבעולי בזיליקום
1 פפאיה בינונית בשלה (לא רכה מדי) קלופה, חצויה מגולענת ופרוסה לפרוסות דקות
1 פלפל אדום חריף קצוץ
מלח ופלפל
החומרים לתחמיץ האגוזים:
1/2 כוס מיץ לימון טרי
1.5 כוס שמן אגוזים (אפשר ביתי ראו בסוף המתכון)
1 כף דבש
מלח ופלפל
עלים מ-4 גבעולי נענע
אופן ההכנה
חשוב: על העלים להיות שטופים ויבשים. מכינים את התחמיץ: מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה. מערבבים את כל החומרים לסלט (או מסדרים את פרוסות הפפאיה בצורת שתי וערב ומסדרים באמצע את העלים). יוצקים למעלה את הרוטב לפי הטעם.

שמן אגוזי לוז ביתי:
300 גרם אגוזי לוז טריים, 1 ליטר שמן תירס. קולים את האגוזים בתנור ב - 160 מעלות כ - 10 דקות. טועמים לראות שהם מוכנים. מערבבים את האגוזים בעודם חמים למעבד מזון וטוחנים דק תוך הוספת השמן. משהים ל - 5 ימים (כעבור יומיים מנערים היטב

חזרה