שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פבלובה פסיפלורה / פיליס גלזר


חומרים (4 מנות)
החומרים לשכבת המרנג:4 חלבונים בטמפרטורת החדר
קורט מלח 
קצת פחות מ-1  כוס סוכר דמררה 
2 כפיות עמילן תירס (קורנפלור)
1 כפית חומץ 
1 כפית וניל 
לשכבת הפסיפלורה:1 חבילה שמנת מתוקה לקצפת
1 1-1/2  כוסות רסק פסיפלורה, עם גרעינים
אופן ההכנה
1. קודם כל מכינים את המרנג: טורפים את חלבוני הביצים (לתוצאות טובות יותר רצוי להשתמש בביצים קצת פחות טריות). מוסיפים את הסוכר כף אחרי כף כד שהוא מעורבב לגמרי. מפזרים את הקורנפלור, החומץ והווניל על תערובת החלבונים ומקפלים פנימה. בשלב זה אפשר לעשות פבלובה אחת או פבלובות קטנות: לפלובה גדולה – חותכים עיגול מנייר פרגמנט (נייר אפייה) בגודל כ 26 ס"מ, מסדרים את החלבונים המוקצפים על הנייר, כך שהאמצע יהיה קצת יותר גבוה.

2. שמים את המרנג בתנור שחומם מראש ל - 200 מעלות צלזיוס ומיד מורידים את החום ל - 150 ואופים שעה ורבע (אם המרנג מתחיל להשחים, שמים עליו נייר פרגמנט כדי לשמור עליו). מוציאים מהתנור.

3. טורפים את השמנת המתוקה ומקפלים פנימה את הכמות הרצויה של הפסיפלורה (יש כאלה שאוהבים להוסיף הרבה, יש שאוהבים מעט, ויש שבכלל אוהבים לקשט עם הפרי). מסדרים את התערובת על המרנג ומגישים.

חזרה