שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

לוקוס מושחם ברוטב פסיפלורה / פיליס גלזר


חומרים
4 פרוסות לוקוס (כ- 200 גרם כ"א)
1/2 כוס רוטב סויה קיקומן
3/4 כוס שיכר שזיפים יפני או יין שרי יבש (לא ליקר)
3/4 כוס סאקה 
4 כפות דבש 
1/4 כפית זרעי אניס 
1/2 2  כוסות נוזל פסיפלורה ללא גרעינים
לרוטב:1/2 1  כוסות נוזל פסיפלורה עם גרעינים
מיץ מלימון אחד עם גרידה
4-5 שערות זעפרן 
2 כפות סוכר חום 
1/2 2  כפות סאקה או יין שרי יבש (לא ליקר)
1/2 1  כפות קורנפלור 
3 טיפות טבסקו 
אופן ההכנה
אופן הכנת הדג:

משרים את פילה הלוקוס במשרה כשעתיים מכל צד. בתנור על תבנית משומנת ב - 200 מעלות צלזיוס אופים כ - 15 דקות.

אופן הכנת הרוטב:

מערבבים את הקורנפלור עם הסאקה ומיץ הלימון עד להתמוססות. בסיר מביאים לרתיחה את שאר החומרים. מוסיפים את הקורנפלור לתוך הנוזל החם ומבשלים עד תחילתה של הסמכה קלה.

להגשה:

מעבירים את הדג לצלחת ויוצקים עליו את הרוטב.


חזרה