|
|
|
|
גרנולה דה-לוקס
/ פיליס גלזר
|
חומרים
|
3.5 כוסות פתיתי שיבולת שועל |
1 כוס קוקוס |
1/2 כוס שקדים או אגוזי קשיו |
1 כפית קינמון |
1/2 כוס גרעיני חמנייה |
1/2 כוס דבש |
1/4 כוס שמן סויה |
1/4 כוס מים |
1/2 כוס נבט חיטה |
1 כוס תמרים קצוצים |
1/2 כוס צימוקים או קוביות אננס מיובש |
1/4 כוס אבקת חלב סויה( כתוספת חלבון, לא הכרחי) |
אופן ההכנה |
- מחממים את התנור ל - 180 מעלות צלזיוס. מערבבים את כל החומרים היבשים מלבד הנבט, התמרים והצימוקים.
- בקערה נפרדת מערבבים שמן, דבש ומים. יוצקים על הגרנולה ומעבדים בידיים כדי ליצור גושים קטנים. שמים בתבנית שטוחה בשכבה אחת (אפשר לרפד את התבנית בנייר אפייה) וקולים 20 דקות או עד שהחומרים משחימים קלות. מערבבים אחרי 10 דקות למנוע חריכה.
- מוסיפים נבט ותמרים 5 דקות לפני גמר הקלייה. מוציאים, מוסיפים צימוקים, מצננים ומאחסנים בצנצנת זכוכית (בקיץ במקרר).
גיוון: אפשר להוסיף גם זרעי פשתן טחונים או שלמים, אך רצוי לעשות זאת בזמן השימוש כי הם מתחמצנים מהר.
| חזרה | | |