שלח להדפסה  
פסטה

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ספגטי עם ירקות בניחוח לימון ושום / פיליס גלזר

מיוחד, בריא, מזין וגם יפה.


חומרים (4 מנות)
500 גרם ספגטי
1 כף שום כתוש
1/2 כוס שמן זית
2-3 כפות מיץ לימון טרי
גרגרי פלפל אדום, מלח ופלפל שחור לפי הטעם
2 כפיות קליפת לימון מגוררת
8 פטריות שיטאקי מיובשות
2 קישואים צהובים (או ירוקים), חצויים לאורך ופרוסים
חופן שעועית ירוקה שטוחה
1-2 גבעולי טימין טרי קצוץ
אופן ההכנה
  1. בסיר עם מעט מים רותחים ,מומלחים מאדים את פרוסות הקישוא רק עד שהן מתחילות להתרכך (לא יותר מ-3 דקות). מוציאים מהמים בעזרת כף מחוררת. מורידים את קצוות השעועית ומוסיפים לסיר עם אותם מים רותחים. מאדים רק עד שהשעועית מקבלת צבע ירוק עז (3-4 דקות) מוציאים וחותכים באלכסון לחתיכות בגודל 1.5 ס"מ. שמים את הירקות בצד.
  2. בכלי קטן, מערבבים שום, מיץ לימון, כפית קליפת לימון ושמן זית. שמים בצד.
  3. מביאים מים לפסטה לרתיחה עם כפית שמן זית, מעט מלח ופטריות השיטאקי המיובשות. מכניסים את הפסטה ומבשלים לפי ההוראות על גבי האריזה. מסננים את הפסטה ופורסים את הפטריות. מערבבים את הפסטה עם הפטריות, הירקות המאודים ורוטב הלימון.
  4. מקשטים ביתרת קליפת הלימון, גרגרי פלפל אדום חריף וטימין טרי, ומגישים.

    גיוון: אפשר להוסיף צבע בעזרת פלפל צהוב ,פרוס מאודה במשך דקה אחת בלבד.


חזרה