שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט פסטה בניחוח צרפתי / פיליס גלזר

למרות שאפשר להשתמש בסלמון משומר, טעמו של הסלמון הטרי (או הקפוא, מופשר) מבושל בציר הוא עדין ומשובח ביותר. ניתן להכין את כל החומרים מראש ולהרכיב את הסלט לפני ההגשה.


חומרים (6 מנות)
לסלט:
250 גרם פסטה בצורת צדפות קטנות
1 כפית שמן זית
250-200 גרם סטייק סלמון או קופסה גדולה (כפולה) מסוננת
3 גזרים צעירים
חצי חופן רוקט ללא גבעולים
1 כוס זיתים שחורים מגולענים וחצויים
2 כפות צלפים שטופים
לציר:
1/2 כוס יין לבן יבש (הציר הוא רק אם משתמשים בסלמון טרי או קפוא, מופשר)
1/2 כוס מים
6 גבעולי פטרוזיליה
1 עלה דפנה
1 שן שום קלופה וחצויה
1 כפית מלח
לרוטב:
1/2 כוס שמן זית
1/4 כוס מיץ לימון
1 כף חרדל דיז'ון
1 שן שום כתושה
עלים מגבעול טרגון טרי( או מעט יבש)
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
  1. מכינים את הפסטה לפי ההוראות על גבי האריזה, רק עד שהפסטה "אל דנטה" (ולא רכה מדי). מסננים, שוטפים מתחת למים קרים ומסננים היטב. מעבירים לקערה ומערבבים עם כפית שמן זית. מכסים כדי שלא תתייבש.
  2. מכינים את הרוטב ע"י ניעור כל החומרים בצנצנת זכוכית. שמים בצד.
  3. מנקים את הגזר אך לא מקלפים. מאדים במעט מים רותחים מומלחים רק עד שהזר מוכן. מסננים ופורסים לעיגולים.
  4. להכנת סלמון טרי או קפוא, מופשר: בסיר ברוחב שיחזיק את סטייק הסלמון, מערבבים את החומרים לציר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומניחים בפנים את הסלמון. מבשלים על להבה נמוכה כ - 10 דקות. מוציאים מן הציר, מורידים עור ועצמות ובעזרת מזלג מפוררים גס. מכסים ומקררים.
  5. להכנת סלמון משומר: מסננים, מורידים עור ועצמות, מפוררים גס ומקררים.
  6. בקערת הגשה, מערבבים פסטה, סלמון, גזר, רוקט וזיתים. יוצקים למעלה את הרוטב, מערבבים בעדינות, מכסים ומקררים מעט לפני ההגשה.

    טיפ:
    בפעם הבאה שאתם מכינים פסטה מהסוג שמתאים לסלט, הכינו כמות כפולה והקפיאו. אפשר להעביר את קופסת הפסטה הקפוא למקרר בבוקר, שם תפשיר עש שתחזרו מהעבודה. נותר רק להוסיף כמה חומרים ורוטב, והארוחה מוכנה.


חזרה