|
|
|
|
סלט תאנים, גבינת עיזים ורוקט בוויניגרט, בלסמי ודבש
/ פיליס גלזר
|
חומרים (4 מנות)
|
8 תאנים גדולות (או 12 קטנות) |
1 חבילה גבינת בושורון (אפשר ממשק "צוריאל") או אחו (אפשר "ברקנית") או גבינת ברי כלשהי |
עלי רוקט |
מעט אגוזי פקאן לפיזור, או פטל,אסנה או אוכמניות טריות לקישוט |
לרוטב: |
6 כפות שמן זית |
2 כפות חומץ בלסמי |
2-3 כפיות מיץ לימון סחוט |
1/2 כפית חרדל דיז'ון |
4-5 כפיות דבש |
פלפל שחור גרוס |
קורט מלח |
אופן ההכנה |
שוטפים היטב את הרוקט. מורידים את הגבעולים ומחלקים בין 4 צלחות פורסים את הגבינה לפרוסות עבות. חוצים את התאנים, או אם הן גדולות במיוחד, חותכים לרבעים. מכינים את הרוטב ע"י ערבוב כל החומרים יחד במטרפת יד. טועמים ומוסיפים עוד דבש או מיץ לימון אם רוצים.
להגשה קרה: מסדרים כמה פרוסות גבינה על כל מצע רוקט ומכסים בחצאי או רבעי התאנים, פקאנים ורוטב. מתבלים בפלפל שחור גרוס, ומגישים.
להגשה חמה: אפשר לקמח את פרוסות הגבינה ולטגן אותן קלות בחמאה.
| חזרה | | |