שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט ארטישוק ירושלמי / פיליס גלזר


חומרים (4 מנות)
4 עגבניות חצויות רצוי מזן תמר
6 ארטישוק ירושלמי קלופים ופרוסים
2 ארטישוק נקי עם הקליפה
שמן זית
מלח ופלפל
2 כפיות גבינת פרמז'ן מגוררת
1/2 בצל פרוס
4 עגבניות שרי חצויות
גבינת פרמז'ן מגוררת לקישוט
לרוטב:
2 כפות לימון
1.5 כפיות חרדל דיז'ון
1/2 כוס שמן זית
מלח ופלפל
גרגיר נחלים או רוקט, ללא גבעולים
אופן ההכנה
  1. בתבנית אפייה, מסדרים את העגבניות עם הגרעינים למעלה, מפזרים מעליהן מלח ואופים כ-3 שעות בתנור שחומם ל-150 מעלות צלזיוס(אפשר להשתמש בעגבניות מיובשות מוכנות בשמן, מסונן). חותכים לרצועות.
  2. מרתיחים את 6 הארטישוקים במי מלח (או מאדים) כ-20 דקות, מסננים ומעבדים למחית. את שני הארטישוקים הנוספים (עם הקליפה), פורסים ומסדרים בתבנית (אפשר בטוסטר אובן). מפזרים מעליהם מלח, פלפל ושמן זית, ואופים כ-20 דקות בחום גבוה (250 מעלות צלזיוס).
  3. לרוטב: מערבבים את כל החומרים הנותרים ושופכים לתוך מחית הארטישוק, מוסיפים את הבצל, עגבניות השרי, העגבניות היבשות וגבינת הפרמזן. מקשטים מעל בגבינת הפרמזן המגוררת ומוסיפים מעט גרגיר נחלים או רוקט.


חזרה