|
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
סלט ארטישוק ירושלמי
/ פיליס גלזר
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים (4 מנות)
|
4 עגבניות חצויות רצוי מזן תמר |
6 ארטישוק ירושלמי קלופים ופרוסים |
2 ארטישוק נקי עם הקליפה |
שמן זית |
מלח ופלפל |
2 כפיות גבינת פרמז'ן מגוררת |
1/2 בצל פרוס |
4 עגבניות שרי חצויות |
גבינת פרמז'ן מגוררת לקישוט |
לרוטב: |
2 כפות לימון |
1.5 כפיות חרדל דיז'ון |
1/2 כוס שמן זית |
מלח ופלפל |
גרגיר נחלים או רוקט, ללא גבעולים |
אופן ההכנה |
- בתבנית אפייה, מסדרים את העגבניות עם הגרעינים למעלה, מפזרים מעליהן מלח ואופים כ-3 שעות בתנור שחומם ל-150 מעלות צלזיוס(אפשר להשתמש בעגבניות מיובשות מוכנות בשמן, מסונן). חותכים לרצועות.
- מרתיחים את 6 הארטישוקים במי מלח (או מאדים) כ-20 דקות, מסננים ומעבדים למחית. את שני הארטישוקים הנוספים (עם הקליפה), פורסים ומסדרים בתבנית (אפשר בטוסטר אובן). מפזרים מעליהם מלח, פלפל ושמן זית, ואופים כ-20 דקות בחום גבוה (250 מעלות צלזיוס).
- לרוטב: מערבבים את כל החומרים הנותרים ושופכים לתוך מחית הארטישוק, מוסיפים את הבצל, עגבניות השרי, העגבניות היבשות וגבינת הפרמזן. מקשטים מעל בגבינת הפרמזן המגוררת ומוסיפים מעט גרגיר נחלים או רוקט.
| חזרה | | |