שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מיני בורקס-פיצה / פיליס גלזר

עוד שיטה להפטר מגבינות קשות ולהאכיל גדוד.


חומרים
400 גרם בצק עלים
200 גרם גבינה צהובה /קשקבל/עזים וכדומה
קטשופ
זיתים קצוצים או תוספת אחרת (קבנוס, פטריות, גבינה מעושנת,אנטיפסטי)
ביצה טרופה לציפוי
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. מרדדים את הבצק לעלה דק וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 8-10 ס"מ.
  3. מורחים על כל עיגול מעט קטשופ, מפזרים גבינה צהובה וזיתים. מקפלים את הבצק לשניים ומהדקים את הקצוות היטב.
  4. מסדרים את הבורקסים בתבנית, מורחים ביצה טרופה (אפשר לזרות שומשום או קצח אם רוצים) ואופים כ-20 דקות, עד שהמאפים תופחים ומזהיבים.

    את הבורקסים האלה אפשר להכין לעכשיו, או לאפות ולשמור בהקפאה לאורחים שנוחתים בהפתעה או למנצ'יס של אמצע הלילה.
חזרה