קונכיות בצק עלים במילוי פטריות
/ איילת בן-יוסף
לשומרי הכשרות - אפשר להחליף את החמאה בשמן זית ואת השמנת בשמנת-פרווה.
|
חומרים
|
400 גרם בצק עלים |
1 ביצה טרופה |
1 סלסלה פטריות שמפיניון טריות, קצוצות |
50 גרם חמאה |
1 מיכל שמנת מתוקה |
2 ענפים של טימין |
1 שן שום קצוצה |
מלח ופלפל שחור |
אופן ההכנה |
- מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-1/2 ס"מ. אם אתם משתמשים בבצק עלים שמגיע כבר מרודד - אין צורך לרדד יותר. בעזרת חותכן או רינג מתכת קורצים מהבצק עיגולים. בתוך העיגול מסמנים בעזרת סכין חדה עוד עיגול (או ריבוע) - אבל לא חותכים את הבצק עד הסוף.
- מברישים בביצה טרופה את שטח הבצק שבין השוליים והעיגול הפנימי - ושולחים לתנור לרבע שעה - עד שעיגולי הבצק מזהיבים ותופחים.
- בזמן שהקונכיות בתנור מתחילים להכין את המלית: ממיסים חמאה במחבת, מוסיפים את השום, מטגנים כמה שניות ומוסיפים את הפטריות והתימין. מקפיצים את הפטריות שתי דקות. מוסיפים שמנת, מלח ופלפל ומבשלים עוד שתי דקות.
- מוציאים את הפטריות לכלי (הן צריכות להישאר מוצקות יחסית) ומשאירים את השמנת במחבת. ממשיכים לבשל ולצמצמם את השמנת, עד שנשארת מחצית מהכמות המקורית.
- מרכיבים את המנה: כשהקונכיות יוצאות מהתנור המעגל הפנימי בולט החוצה וניתן בקלות להסיר חלק מהעלים שלו (העלים השחומים). אחרי שעושים את זה שאר העלים "נוחתים" פנימה ונשארת סלסלה עם דפנות זהובים.
- מסדרים בתוך כל קונכייה כף ממלית הפטריות ומזלפים מלמעלה עוד כף מרוטב השמנת. מגישים מיד אחרי שממלאים את הקונכיות - אחרת הרוטב מרטיב את התחתית ומסמרטט את המנה.
|
חזרה |