שניצל דק-דק
/ איילת בן-יוסף
ארוחת ליל שישי לא שלמה בלי שניצל. זאת הגרסה שלי לשניצל הצבאי. באופן עקרוני השניצל הדקיק מוצלח כל כך בגלל הטיגון העמוק. אם יש לכם ביבת סיר טיגון חשמלי - אל תעיזו לעשות שניצל בשום צורה אחרת. אם אין לכם סיר כזה - אפשר לטגן במחבת אבל לא לקמצן על השמן - מלאו את המחבת כך שהשמן יכסה את השניצל.
|
חומרים
|
500 גרם חזה עוף מוכן לשניצל |
1/2 כוס קמח |
2 ביצים טרופות |
1 כפית חרדל "פושט" |
מלח |
1 כוס פירורי לחם |
2 כפות שומשום |
שמן לטיגון |
אופן ההכנה |
- ראשית דופקים: עם פטיש שניצלים או בעזרת כוס חובטים בתרנגולת האומללה עד שהיא מיתדקקת לשביעות רצונכם. נכון, היום זה כבר לא אופנתי לחבוט בעוף, אבל אין מה לעשות - ככה זה הכי טעים.
- עכשיו מדליקים את האש וממלאים שמן במחבת (או בסיר החשמלי).
- מכינים שלוש צלחות:
1 שטוחה ובה רק קמח
2 עמוקה ובה ביצים טרופות עם חרדל. אם אתם לא שומרים כשרות אפשר להוסיף לבלילה חלב או שמנת.
3 שטוחה ובה פירורי לחם, שומשום ומלח (מעורבבים)
- מקמחים את השניצל משני צדדיו, מעבירים לביצים ומבצבצים משני הצדדים, מעבירים לפירורים ומצפים את השניצל בפירורי לחם ושומשום. משליכים את השניצל לשמן הרותח ומטגנים אותו משני צדדיו עד שהוא שחום, פריך ויאמי.
|
חזרה |