שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מאפה פולנטה / איילת בן-יוסף

כמו פיצה - על בסיס פולנטה.


חומרים
1 כמות מתכון בסיסי של פולטנה (ראו מימין)
1 קופסה עגבניות מרוסקות
1 שן שום קצוצה
1 בצל קטן, קצוץ
1 כפית אורגנו
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
מלח ופלפל שחור טחון טרי
תוספות:
פטריות ,זיתים,שאריו גבינה קשה,פלפלים קלויים, או כל דבר אחר שיש במקרר
אופן ההכנה
  1. מכינים פולנטה לפי המתכון הבסיסי (מימין).
  2. מעבירים את תכולת הסיר לתבנית רחבה, עטופה בנייר אפייה. מניחים לפולנטה להתקשות מעט.
  3. בנתיים מחממים תנור על מצב גריל ל-200 מעלות צלזיוס ומכינים את הרוטב: מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד שמתרכך. מוסיפים שום ואת העגבניות המגורדות. מתבלים וטועמים. אם חמוץ מדי מוסיפים גם כפית סוכר. מבשלים עוד 10 דקות ומורידים מהאש.
  4. יוצקים את רוטב העגבניות על הפולנטה. מסדרים למעלה תוספות ומפזרים מעל הכל גבינה צהובה.
  5. שולחים את המאפה לתנור לרבע שעה, עד שהגבינה מבעבעת. ממתינים מעט לפני שטורפים.


חזרה