שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

הממליגה של מוטי / איילת בן-יוסף

במקור מדובר במתכון רומני מסורתי, אצלינו הוא עבר כמה שיפוצים.


חומרים
1 כמות מתכון בסיסי של פולנטה (ראו מימין)
1 גביע שמנת חמוצה (אם יש קלה)
1 חבילה עירית קצוצה (האמיצים יכולים להשתמש בבצל רגיל קצוץ דק)
200 גרם גבינה מלוחה מגוררת
אופן ההכנה
  1. מכינים את הפולנטה לפי ההוראות (מתכון בקישור מימין).
  2. מכינים קעריות הגשה ומתחילים למלא: שמים כף פולנטה בכל כלי. מפזרים מעט עירית ויוצקים עוד פולנטה. מפזרים גבינה מלוחה וסוגרים בשכבת פולנטה אחרונה. מלמעלה שמים כף נדיבה של שמנת חמוצה ומפזרים מעט עירית קצוצה. אוכלים במהירות (כל עוד זה חם) - וחשוב לחפור לעומק ולאסוף את כל השכבות בבת אחת.

ויש גם פטנט: הפולנטה יכולה לשמש גם כתוספת לסלט - כמו טוסטים קטנים או קרוטונים.

 

וכך עושים: מכינים לפי המתכון הבסיסי. יוצקים את הפולנטה המוכנה בתבנית גדולה וממתינים שתתקרר ותתגבש. אחרי שהפולנטה מגובשת קורצים ממנה צורות, או חותכים ריבועים בסכין. את חתיכות הפולנטה מטגנים טיגון מהיר במעט שמן זית או צולים על מחבת פסים - למראה מחוספס. והנה, יש לכם תוספת מדליקה לסלט.


חזרה