|
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
"כבד קצוץ" צמחוני
/ טובה ארן, מתוך הספר "ירקות ירקות ירקות"
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים
|
1 כוס מחית תפוחי-אדמה |
2-3 כפות שמן קנולה |
2 בצלים גדולים קצוצים דק מאוד |
1/3 כפית סוכר |
2 כוסות קוביות פטריות שמפיניון טריות |
6 ביצים קשות |
1 בצל קטן סגול קצוץ דק (לא חובה) |
1/2 כוס עירית קצוצה דק |
מלח ופלפל שחור לטעם |
לקישוט: |
4 ראשי פטריות בינוניים |
רצועות עירית חתוכה באורך 2 ס"מ |
18 עגבניות שרי |
עלי ריחן |
אופן ההכנה |
- במחבת רחבה מחממים את השמן, מוסיפים את הבצל ומאדים תוך כדי ערבוב 3-4 דקות, מפזרים את הסוכר וממשיכים לאדות עד להזהבה קלה של הבצל.
- מוציאים את הבצל לקערה, מוסיפים את הפטריות למחבת, מנמיכים את הלהבה ומכסים חלקית את המחבת, וממשיכים לאדות את הפטריות כ-7-8 דקות, מדי פעם מערבבים. בשתי הדקות האחרונות מטגנים ללא כיסוי אבל תוך ערבוב.
- מצננים את הפטריות, שמים בקערה עם הבצל, מוסיפים את מחית תפוחי-האדמה.
- קוצצים או מועכים את הביצים, מוסיפים את כל שאר המצרכים, מערבבים היטב לעיסה אחידה, משהים כחצי שעה למיצוי הטעמים, טועמים ומשפרים את הטעם במלח ובפלפל, ומערבבים.
- פורסים את ראשי הפטריות לפרוסות ומטגנים קלות במעט שמן, ומצננים על מגבת נייר.
- מרפדים את התבנית בניילון נצמד, מצמידים לניילון פרוסות פטריה מטוגנות קל ורצועות קטנות של עירית וממלאים את הכלי בסלט הפטריות – דוחסים היטב-היטב, מכסים ומשהים לפחות 1-2 שעות במקרר לעיצוב הסלט.
- הופכים את הכלי עם הסלט על צלחת הגשה, מקשטים בעלי ריחן ועגבניות שרי.
הערה: אפשר להעשיר את הסלט ב-½ כוס קוביות קטנות של פסטרמה מטוגנות!
| חזרה | | |