סמבוסק חלבי
/ גרסיה גרגו - מתוך הספר "הבישול הלבנוני"
כיסנים מטוגנים ממולאים בבשר.
כ-30 כיסנים
|
חומרים
|
3 כוסות קמח |
2 כפות שמן |
2 כפות גדושות שומשום |
1 כפית מלח |
כ- 1.5 כוסות מים |
למלית: |
2 בצלים |
3-2 כפות שמן |
150 גרם בשר טחון |
מלח ופלפל שחור , קינמון |
קמח לרידוד |
שמן לטיגון עמוק |
אופן ההכנה |
- לשים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק גמיש שאיננו נדבק לידיים. מניחים כ-15 דקות.
- קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן עד להזהבה. מערבבים פנימה את הבשר, מתבלים ומבשלים כ-5 דקות. מצננים.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק, וקורצים עיגולים בכוס או בחותכן עגול. מניחים כפית מהמלית במרכזו של כל עיגול, סוגרים לחצי סהר ומהדקים היטב.
- מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה. מגישים חם.
|
חזרה |