|
קציצות סלמון
/ נייג'לה לוסון, מתוך הספר "נייג'לה נותנת ביס"
אחת מהמנות המנחמות ביותר שאני מכירה. גדולתה בכך שהיא מורכבת מדברים שישנם תמיד במזווה ומנצלת שאריות של מחית תפוחי אדמה. זו גם דרך טובה לנצל תפוחי אדמה מבושלים קרים. כל שצריך הוא למעוך אותם למחית ולהמשיך כרגיל. אם מחית תפוחי האדמה חמאתית ורכה מלכתחילה יהיה קשה יותר לעצב אותה, אך לא בלתי אפשרי. ייתכן שתצטרכו ציפוי עבה יותר של קמח מצה לפני הטיגון. אגב, אני מכינה את המנה באופן שונה מהמפורט כאן: אני מכינה את הקציצות, מקפיאה אותן (על נייר אפייה מכוסה בניילון נצמד) ומכניסה אותן לשקיות. כשאני רוצה לאכול אותן, אני טובלת אותן בעודן קפואות בביצה ובקמח מצה, מטגנת משני הצדדים בשמן חם עד הזהבה, ואז שמה אותן על מגבת נייר בתבנית אפייה, אותה אני מכניסה לתנור שחומם לחום נמוך (120 מעלות צלסיוס) ל-40 דקות, עד שיתחממו. אפשר להשאיר אותן בתנור 3 שעות ללא חשש. אני משתמשת בקמח מצה ולא בפירורי לחם, כי לדעתי פירורי לחם קנויים הם איומים ואני מניחה שכדי להכין מנה פשוטה כזו אין בכוונתכם לתכנן מראש ולהתעסק בהכנת פירורי לחם ביתיים. אני משתמשת במתכון זה בסלמון משומר, כי לדעתי, עד כמה שזה ישמע מוזר, טעמו טוב יותר. אולם, עלי להזהירכם - העיסה הלא מטוגנת מסריחה מאוד. התנחמו המחשבה שברגע שמטגנים אותה, טעמה משתפר פלאים. שמטגנים אותה, טעמה משתפר פלאים. אני ממליצה להגיש אפונה קפואה וקטשופ עם קציצות שמנמנות ושחומות אלה בצבע אלמוג. אני לא מתה על קטשופ, אך כמו בפשטידת הרועים, הוא חיוני במקרה זה. החומרים מספיקים ל-9-7 קציצות בקוטר 7 ס"מ.
| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||