קלמארי במלח ופלפל
/ נייג'לה לוסון, מתוך הספר "נייג'לה נותנת ביס"
רק משום שמשהו אינו מוכר, זה לא אומר שקשה לבשל אותו. טוב, אני מבינה שכאשר אתם חושבים על "ארוחת טלוויזיה", קלמרי הם לא הדבר הראשון שצץ בראשכם, אך אני מבקשת מכם לחשוב פעמיים.
אפשר לקנות בייבי קלמרי (טובים יותר מהקלמרי הבוגרים, הגדולים והקשים יותר) באריזות של קפואים, לשמור במקפיא ולהפשיר לפי הצורך. ובשעה שכל מתכון הכרוך בעלי ומכתש נראה כמסובך מדי בסיומו של יום עבודה, הרשו לי לומר לכם שכתישה נמרצת עשויה להיות תרגיל נהדר לשחרור לחצים. אך אם אינכם משוכנעים (והאמינו לי, אני מבינה: עד לאחרונה היה עלי רק לקרוא את המילים "עלי ומכתש" כדי להתמלא חרדה ופחד), אתם תמיד יכולים להשתמש במכשיר חשמלי קטן לטחינת קפה כדי לטחון את מלח הים והפלפל. פלפל טחון מוכן ומלח דק אינם אופציה בלתי אפשרית. לא אעמיד פנים שהם טובים באותה המידה, אך כל עוד אינכם משתמשים באבקת הפלפל שהיא יותר אבקת עיטוש מאשר תבלין ארומטי, זה בסדר גמור.
|
חומרים
|
כ- 500 מ"ל שמן בוטנים (שיגיע במחבת לגובה 1 ס"מ) |
2 כפות מלח ים |
2 כפות פלפל שחור |
75 גרם קורנפלור |
500 גרם בייבי קלמארי חתוכים לטבעות בלי להסיר את הזרועות |
לימון להגשה |
אופן ההכנה |
- מחממים את השמן במחבת על להבה גבוהה. כותשים את המלח והפלפל בעלי ומכתש, בלי שיהפכו לאבקה. מעבירים לשקית ניילון עבה, יחד עם הקורנפלור, מוסיפים את הקלמארי ומנערים כדי שיצופו היטב בתערובת.
- כשהשמן כמעט מעלה עשן, מנערים את הקלמארי מעודפי הקורנפלור ומטגנים בכארבעה מחזורים, במשך דקה או קצת יותר, עד שהם פריכים מבחוץ ומתוקים ועדיין רכים מבפנים. כנראה שלא תצטרכו להפוך את הקלמארי, כי השמן אמור לטגן אותם מכל הצדדים, אך עשו זאת אם זה נותן לכם הרגשה טובה. העבירו לצלחות מרופדות במגבות נייר. לאחר כחצי דקה סלקו את הנייר המשומן - אף שאני מוותרת לפעמים על שלב אופנתי זה - סחטו לימון מעל הקלמארי ואכלו במהירות באצבעות.
|
חזרה |