פסטה עם כדורי בשר
/ נייג'לה לוסון, מתוך הספר "נייג'לה נותנת ביס"
מתכון זה בהחלט דורש זמן ממושך, אך במקרה זה איני מתנצלת. אין דבר שישווה להגשת קערה של פסטה עם כדורי בשר כדי להרגיש כמו מאמא איטלקייה בסרט הוליוודי. איני מתכוונת לדמויות השתלטניות מהסרטים המטושטשים בשחור-לבן: חשבו על סופיה לורן במטבח. זה עובד בשבילי.
הטריק בכדורי בשר אלה הוא להכינם קטנים. אל תשתמשו בכפית, אלא בכמות בשר טחון בגודל כפית לכדור בשר אחד. אם יש ילדים בבית, זה טוב עוד יותר. הם אוהבים להכין את אלה. בכל מקרה, הם קלים להכנה והחזרה האטית על הפעולה עשויה להיות מרגיעה מאוד.
|
חומרים (6 מנות)
|
1 חבילה (500 גרם) פסטה - רצוי טליאטלה |
לכדורי בשר: |
250 גרם בשר חזיר טחון |
250 גרם בשר בקר טחון |
1 ביצה |
2 כפות גבינת פרמז'ן מגוררת |
1 שן שום כתושה |
2 כפיות אורגנו יבש |
3 כפות סולת או פירורי לחם |
פלפל שחור טרי טחון |
1 כפית מלח |
לרוטב עגבניות: |
1 בצל |
2 שיני שום |
1 כפית אורגנו יבש |
1 כף חמאה לא מלוחה |
1 כף שמן זית ( לא כתית מעולה) |
כ-1 קופסה (700 מ"ל) עגבניות מרוסקות משומרות |
מעט סוכר |
מלח ופלפל |
100 מ"ל חלב 3% |
אופן ההכנה |
- מכינים את כדורי הבשר: שמים את כל החומרים בקערה גדולה ותוך שימוש בידיים, מערבבים ויוצרים כדורים קטנים. מניחים את הכדורים על נייר אפייה או צלחת מרופדת בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
- מכינים את הרוטב: שמים את הבצל, השום והאורגנו במעבד מזון ומעבדים לעיסה. מחממים את החמאה והשמן בסיר עמוק ורחב, מוסיפים את תערובת הבצל והשום ומבשלים על להבה גבוהה עד בינונית כ-10 דקות. מקפידים לא להשחים יתר על המידה, ומבשלים עד שהכול רק מתרכך.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות וממלאים את הקופסה הריקה במים קרים עד מחציתה. מוסיפים אותם לסיר, עם הסוכר ומעט מלח ופלפל ומבשלים כ-10 דקות. רוטב העגבניות יהיה דליל בשלב זה, אך אל דאגה, הוא יסמיך מאוחר יותר. יוצקים פנימה את החלב ומכניסים את כדורי הבשר אחד אחד. לא בוחשים עד שכדורי הבשר מאבדים את צבעם הוורוד, כדי שלא יתפרקו. מכסים חלקית ומבשלים כ-20 דקות.
- לקראת סוף הבישול, בודקים את התיבול ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
- בינתיים מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים מערבבים עם הרוטב ומגישים.
|
חזרה |