שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק חריף חמוץ / נייג'לה לוסון, מתוך הספר "נייג'לה נותנת ביס"

אני יודעת שבעבור אנשים מסוימים אין דבר מאושש יותר ממשהו חם ותפל באופן שאינו מאתגר, אך כשאני צריכה משהו להחיות את נפשי אני רוצה משהו מתובל. מרק זה, טום יאם, המקבילה הקולינרית ל"צרי הנזיר", מנקה את דרכי הנשימה ומצית אש בנפש התשושה. ואין כמו משהו לוהט כדי לסלק את דכדוך ההנגאובר. הוא מתאים גם לימים שבהם אתם מצוננים.

קל להכינו: את ציר העוף אני מכינה ממים ואבקת מרק עוף ואת משחת הטום יאם אפשר לקנות בחנויות למוצרי המזרח הרחוק, כמו גם את המרכיבים האחרים.


חומרים (4 מנות)
1/2 1 ליטרים ציר עוף 
1 כף משחת טום יאם 
4 עלי קפיר קצוצים דק
1 גבעול עשב לימון החלק הפנימי הרך בלבד, קצוץ גס
מיץ מ-1 ליים (או לימון)
4 כפות רוטב דגים
3 פלפלונים צ'ילי ירוקים או אדומים קטנים, קצוצים דק
1 כפית סוכר 
150 גרם פטריות שמפיניון חצויות או חתוכות לרבעים, בהתאם לגודל
500 גרם חסילונים קלופים (מופשרים אם קניתם אותם מוקפאים)
5 גבעולי בצל ירוק קטנים, חתוכים לקטעים קצרים ואחר כך לרצועות
חופן קטן כוסברה קצוצה
אופן ההכנה
1. מחממים את הציר ואת משחת הטום יאם בסיר גדול עם עלי הקפיר, עשב הלימון, מיץ הליים, רוטב הדגים, פלפלוני הצ'ילי והסוכר. מביאים לרתיחה. מוסיפים את הפטריות ומבשלים דקות אחדות.

2. מוסיפים את החסילונים ואת הבצל הירוק ומבשלים 2-3 דקות נוספות, או עד שהחסילונים מוכנים, אך רכים. מפזרים מעט כוסברה על המרק ומשאירים כמות נוספת על השולחן לשימוש הסועדים.


חזרה