|
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
עוגת מוס שוקולד קרה
/ חנה שאולוב, מתוך "ספר העוגות שלי"
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים
|
300 גרם שוקולד מריר |
1/2 כוס שמנת לקצפת |
100 גרם חמאה |
4 ביצים מופרדות |
3 כפות סוכר |
לציפוי: |
1 מכל (250 מ"ל כל אחד) שמנת לקצפת |
2 כפות סוכר |
1 כפית אבקת קפה נמס |
תבנית מס' 24 או 26, לא משומנת |
אופן ההכנה |
- בסיר על אדים ממיסים את השוקולד, יחד עם השמנת. לאחר שנמס, מוסיפים את החמאה ובוחשים מעל האדים רגעים אחדים. מצננים לטמפרטורת החדר.
- מוסיפים את החלמונים לשוקולד המומס, אחד אחד, תוך בחישה.
- מקציפים את החלבונים, ומוסיפים אליהם בהדרגה את הסוכר. מקפלים את השוקולד עם הקצף, מעבירים לתבנית ומעמידים אותה בתא ההקפאה של המקרר.
- מקציפים את השמנת לקצפת, מוסיפים את הסוכר ואת אבקת הקפה הנמס, מורחים מעל העוגה ומחזירים לתא ההקפאה.
| חזרה | | |