שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת מוס שוקולד קרה / חנה שאולוב, מתוך "ספר העוגות שלי"


חומרים
300 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס שמנת לקצפת
100 גרם חמאה
4 ביצים מופרדות
3 כפות סוכר
לציפוי:
1 מכל (250 מ"ל כל אחד) שמנת לקצפת
2 כפות סוכר
1 כפית אבקת קפה נמס
תבנית מס' 24 או 26, לא משומנת
אופן ההכנה
  1. בסיר על אדים ממיסים את השוקולד, יחד עם השמנת. לאחר שנמס, מוסיפים את החמאה ובוחשים מעל האדים רגעים אחדים. מצננים לטמפרטורת החדר.
  2. מוסיפים את החלמונים לשוקולד המומס, אחד אחד, תוך בחישה.
  3. מקציפים את החלבונים, ומוסיפים אליהם בהדרגה את הסוכר. מקפלים את השוקולד עם הקצף, מעבירים לתבנית ומעמידים אותה בתא ההקפאה של המקרר.
  4. מקציפים את השמנת לקצפת, מוסיפים את הסוכר ואת אבקת הקפה הנמס, מורחים מעל העוגה ומחזירים לתא ההקפאה.

חזרה