סלט הפתעות
/ שולה מודן- מתוך הספר "בישולה"
טלי סיפרה לי לראשונה בהתפעלות על הסלט הזה. שילוב מפתיע בין עלים ירוקים לבין פירות ורוטב, שבדרך כלל לא משתדכים, וכאן - תמיד קוצר הצלחות. הרוקט (הנקראים גם אורוגולה או רוקולה) הם עלים ירוקים קטנים, מרירים מעט אך מאוד טעימים, המופיעים בשווקים באביב ונהדרים כעלים ירוקים לסלט.
כדאי לייבש את עלי התרד והרוקט כדי שישמרו על פריכותם, בעזרת כלי פשוט לייבוש חסה (כמו צנטריפוגה) שניתן להשיג בחנויות לכלי בית.
|
חומרים (10 מנות)
|
750 גרם עלי תרד שטופים היטב ומיובשים |
5 חופנים עלי רוקט שטופים היטב ומיובשים |
300 גרם תפוחי עץ מיובשים, חתוכים לרבעים |
300 גרם תות-שדה טרי מוצק, פרוס |
לרוטב: |
3 כפות שמן |
3 כפות שמן זית |
5 כפות דבש |
3 שיני שום כתושות |
3 כפות חומץ בן יין |
1/2 כפית מלח |
1/4 כפית פלפל |
1 כף סוכר |
אופן ההכנה |
- קוצצים גס את עלי התרד והרוקט, ומעבירים לקערה. מוסיפים את תפוחי-העץ והתותים.
- מערבבים היטב בקערית את כל חומרי הרוטב, ויוצקים על הסלט ממש לפני ההגשה.
הערה: הסלט טעים גם אם מגישים אותו רק עם עלי תרד, בלי הרוקט.
|
חזרה |